Kominski žuti upisali su i drugu pobjedu, u drugom derbiju u nizu na svojoj Pržini svladali su dojučerašnjeg trećeligaša BŠK Zmaja iz Blata na Korčuli. Konačni rezultat bio je 3:1, a u prvom poluvremenu glavni sudac Željko Modrić tri puta pokazao je na bijelu točku. Dva jedanaesterca za domaćine realizirao je Frane Jerković, za goste siguran je bio F. Žanetić. U drugom dijelu gledatelji su vidjeli jedan pogodak, Martin Šuman je u 73. minuti potvrdio pobjedu momčadi trenera Tošića, a gosti su zbog drugog žutog u 76. minuti ostali bez Marinovića. Tako su žuti s dvije velike pobjede na startu ostvarili maksimalni bodovni učinak.

Maksimalan je i 100-godišnjak Slaven koji je s identičnih 3:1 ispratio Croatiju u još jednom od zanimljivijih susreta ovoga kola. Gnjile su se potvrdile kao teško osvojiva tvrđava, a gosti iz Gabrila od 57. minute bili su s igračem manje, drugi žuti dobio je Pero Ševo.

Župa dubrovačka se iskupila za domaći poraz u 1.kolu, slavili su na teškom gostovanju kod peljeških kapetana u Orebiću. Imali su domaći prednost nakon prvog dijela susreta, u 64. minuti ostali su bez Ante Kordića, dva žuta, i onda do kraja dva puta kapitulirali, iskusni Stanislav Vasilj u 84. minuti pogodio je za preokret i pobjedu gostiju iz Čibače.

Sokol i Jadran Smokvica iskoristili su prednost domaćeg terena te upisali prve pobjede i bodove. Jadran je zaostatak iz prvog dijela upornom igrom okrenuo na svoju stranu, i u razmaku od sedam minuta u nastavku s dva pogotka došao do tri boda. Svih pet pogodaka u nadmetanju Sokola i Žrnova gledatelji su vidjeli u prvih 45 minuta, u nastavku mreže su mirovale, strijelci su utihnuli.

Susret susjeda u Krvavcu između Maestrala i Metkovića je odgođen za utorak, 5.listopada, piše Dalmatinskinogomet.hr

REZULTATI 2. KOLA:
GUSAR – BŠK ZMAJ 3:1 (F. Jerković 19-11m, 43-11m, Martin Šuman 73 / Žanetić 40-11m)
SOKOL – ŽRNOVO 4:1 (Miladin 11, 38, Kovačević 10, Đurić 25-11m / Milović 35)
SLAVEN – CROATIA 3:1 (Mostahinić 3, 76, Pulić 35-11m / Vidak 7)
OREBIĆ – ŽUPA DUBROVAČKA 1:2 (Špaleta 31-11m / Prkut 78, Vasilj 84)
JADRAN Smokvica – KONAVLJANIN 2:1 (Mušić 61, Sardelić 68 / Miljanović 14)