Jug Adriatic osiguranje je osvajanjem nova tri boda u Zagrebu, nastavio niz nepobjedivosti i stopostotne učinkovitosti. Derbi mladostaša i jugaša nije iznevjerio očekivanja, Jug je slavio 14:8.

Preuveličavali bi kada bi spomenuli prštavilo kvalitete, ali nije utakmica bila uopće nezanimljiva, a najmanje nije bila loša. Zagrepčani su se predstavili u jednom od boljih izdanja ove sezone koje je dakako još ipak daleko od ozbiljnije konkurencije Dubrovčanima. Jugaši su pak neke dijelove igre, posebno napad s igračem više odigrali na razini gotovo pa perfekcije, a o bravurama vratara Popadića da ne govorimo.

Oba su sastava počela ipak u svojim najboljim, najjačim sastavima. Drugim riječima, ispred vratiju Zagrepčana od prve minute vratara Jerko Jurlina, baš kao se i u udarnoj prvoj sedmorki Dubrovčana našao Matias Biljaka. Izazov derbija je ipak jači od svih bolova i tegoba.

U prvoj polovici utakmice su Dubrovčani demonstrirali izvanredno dobru i učinkovitu napadačku igru s brojčanom prednosti (igrač više 5-6 u prve dvije četvrtine). Na taj je način Jug Adriatic osiguranje uostalom i poveo – 1:0 nakon točno jedne minute, strijelac Marko Žuvela. Na drugi je pogodak valjalo pričekati malo dulje, sredinom te dionice (2:0 za goste, Kržić). No, s druge se strane ne može osporiti i solidnu izvedbu domaćina. Nju je navijestio jako lijepim pogotkom Maroje Gluhaić sa srednjeg vanjskog (1:2), da bi na drugoj strani centarsko pojačanja Gospara, Goran Grgurević pogodio treći gol gostiju (ponovo s igračem više).

Drugu je četvrtinu obranom peterca Rakovcu, otvorio odličan vratar gostiju Toni Popadić. Mladost je ipak uspijevala do sredine druge dionice ‘držati korak’ ili zaostajati minimalnih gol razlike. Nakon pogotka mladostaškog Gruzijca Dadvanija za 3:4, ‘prelama’ se utakmica u rezultatskom pogledu, a Jug Adriatic osiguranje je tada u biti i stekao osjetniju prednost. S tri relativno brza pogotka u manje od tri minute (Fatović, I. Vukojević i Biljaka), gosti su došli do 4 gola ‘viška’ (7:3). Zanimljivo da su peti i šesti gol jugaša ujedno bili prvi ‘iz igre’.

Nešto veći problemi za domaćina bile su dvije osobne inače raspoloženog Gluhaića, a sredinom treće dionice i Eleza, što je za momčad Mladosti ipak solidan problem. Samo koju minutu kasnije ispostavilo se i kakav – obojica navedenih su dobili treću osobnu pogrešku minutu prije isteka treće četvrtine. U ovoj je četvrtini gostujuća momčad počela lagano uvećavati vodstvo, pa su tako poveli pred kraj dionice i 10:5.

Do kraja utakmice su gosti kontrolirali rezultat u punoj mjeri, ‘držeći’ Mladost na 3-5 golova odstojanja. Osim napadačke učinkovitosti s igračem više 8-10, zatim sjajnog Popadića 15 obrana (od toga i jedan peterac), Jug Adriatic osiguranje se pokazao vrlo dobrim u obrambenim reakcijama, posebno s igračem manje.

Sve u svemu, zanimljiva večer uz Savu i zasluženo slavlje Dubrovčana.