U Zagrebu se od petka 07. do nedjelje, 09. kolovoza održalo prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine seniora i mlađih seniora, juniora, mlađih juniora i kadeta.

Natjecanje se održalo na otvorenom bazenu na Savi. Specifičnost ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske je da se nisu plivale kvalifikacijske i finalne utrke, već direktno finalne trke za ukupni poredak.

Naš klub predstavljalo je 15 natjecatelja koji su prethodno izborili norme.

Naši plivači ostvarili izvrsne rezultate i osvojili ukupno čak 32 medalje od kojih su 5 zlatnih, 12 srebrenih i 15 brončanih. Dvoje naših plivača pojedinačni su prvaci Hrvatske, čak pet naših plivača osvajalo je pojedinačne medalje. Na postolju su ukupno četiri puta bile naše muške juniorske štafete, a dva puta muške kadetske štafete. U ukupnom poretku klubova temeljenom na zbroju malih bodova naša muška ekipa plasirala se na visoko 3.mjesto u konkurenciji 33 kluba, dok su ženske zauzele 14. mjesto u konkurenciji 33 kluba.

Krenimo redom:

Junior Mario Šurković okitio se titulom seniorskog, mlađe seniorskog i juniorskog prvaka Hrvatske u disciplini 200 mješovito. U disciplini 50 slobodno bio je srebreni u juniorskoj, te brončani u seniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji. U disciplini 100 slobodno osvojio je tri bronce- u seniorskoj, ml.seniorskoj i juniorskoj kategoroji. Osim osvojenih 9 medalja svakako treba istaknuti izvrstan rezultat koji je Mario ostvario plivajući kao prva izmjena štafete 4×100 slobodno. Dionicu 100 slobodno isplivao je za 50.81 što je 786 Fina bodova.

Kadet Vlaho Nenadić prvi put postao je prvak Hrvatske i to odmah dva puta. Vlaho je pojedinačno bio zlatni u konkurenciji kadeta u disciplinama 100 i 200 leđno, a osim toga osvojio je srebro u disciplini 100 slobodno, te broncu na 200 slobodno. Izvrstan nastup u disciplini 200 leđno donio mu je i srebro u ml.juniorskoj konkurenciji. Kad se sve zbroji Vlaho je nastup na Ljetnom PH zaključio s ukupno 5 medalja.

Junior Michel Brassard osvojio je ukupno 6 pojedinačnih medalja od kojih tri srebra i tri bronce. Srebreni je bio u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, ml.seniora i juniora, dok je brončani bio u disciplini 800 slobodno također i kategorijama seniora, ml.seniora i juniora.

Kadet Roko Zvone osvojio je svoje prve medalje na Prvenstvu Hrvatske i to odmah pojedinačne tri. Kadetski viceprvak Hrvatske postao je u disciplini 200 delfin, a u disciplinama 100 delfin i 100 leđno bio je brončani.

Junior Đivo Damić osvojio je svoje prve medalje na Prvenstvima Hrvatske. Okitio se s tri brončane medalje u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, ml.seniora i juniora.

Muška juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić, Michel Brassard osvojila je dva srebra- u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Muška juniorska štafeta 4×200 slobodno istom sastavu osvojila je srebro u juniorskoj i broncu u seniorskoj kategoriji.

Muška kadetska štafete 4×100 slobodno u sastavu: Roko Zvone, Marko Vuletić, Vlaho Nenadić i Maroje Lukić osvojila je kadetsko srebro.

Muška kadetska štafete 4×100 mješovito u istom sastavu osvojila je kadetsko srebro.

Ml. senior Đivo Matović bio je četvrtoplasirani u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora i ml.seniora.

Plasmane među 10 ostvarili su i Marko Baletin (5.), Juraj Barčot (7.), Rafaela Škrabo (8.), Tonka Bušković (8.), Antonia Šurković (10.) i ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno (8.)

Na natjecanju su naše plivače vodili treneri Frane Ćirak i Andrej Drobac.

Pod vodstvom trenera Frane Ćirka nastupili su: Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone.

Pod vodstvom trenera Andreja Drobca nastupili su: Katarina Matović, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Marko Vuletić i Maroje Lukić, piše na službenoj stranici PK Jug.