Ovog vikenda u Zagrebu održano je PH za mlađe kadete na kojem je nastupio 7 igrača iz Badmintonskog kluba Dubrovnik. Nakon što su mlađi kadeti Dubrovnika osvojili ekipno ligu na dominantan način vrijeme je bilo da se okušaju na pojedinačnim mečevima.

 

U svih pet konkurencija, odnosno muški i ženski pojedinačno, muški i ženski parovi, te mješoviti parovi igrači BK Dubrovnik osvojili su po jednu medalju i time pokazali da su u ovom trenutku najjači klub u Hrvatskoj u spomenutoj konkurenciji.

U ženskim parovima Petra Šilje i Lučia Galjer osvojile su brončanu medalju, istu medalju osvojila je Lučia Galjer u konkurenciji pojedinačno, u muškim parovima Patrik Karamatić i Davor Makivić postali su prvaci Hrvatske , Patrik Karamatić je također prvak Hrvatske pojedinačno, Davor Makivić bronza pojedniačno, odnosno Lučia Galjer i Davor Makivić su viceprvaci Hrvatske u konkurenciji mješovitih parova.

Još su nastupili Romea Milkovič,Patrik Konjuh i Niko Šumić koji su dohvatili četvrtfinala i bili jako blizu ulaska u polufinale. Imali smo peh što nam je falila Karla Vuletić koja je bila važan kotačić u osvajanju ekipne lige i koja bi svakako uzela dvije medalje obzirom da je bila nositeljica u dvije konkurencije – stoji u objavi Badmintonskog kluba Dubrovnik.

Dakle, nakon velikog uspjeha Marka Janičića prije dva tjedna na kojem je Marko uzeo duplu krunu osvojivši pojedinačno i muške parove u kadetskoj konkurenciji, isto je ponovio Patrik Karamatić u mlađe kadetskoj konkurenciji.

Ostalo je još PH za poletarce i juniore na kojem igrači BK Dubrovnik također ima visoke ciljeve i još nekoliko medalja će samo podebljati vjerojatno najuspješniju godinu koji je klub ikada imao u svojoj povijesti.

Obzirom da su jedini klub u Hrvatskoj koji nema osiguranu dvoranu za trening, priznat ćete nije loše.