Aktalni osvajač Kupa Ružice Meglaj Rimac, zagrebački Medveščak, bio je prejak za košarkašice Raguse u polufinalu ovogodišnjeg Kupa.

Dubrovačka ekipa dobro se držala prve dvije četvrtine, međutim Zagrepčanke su dobile treću s čak 29 koševa razlike, bilo je 35:6! U posljednjoj 22:20 za Ragusu što je u konačnici rezultiralo uvjerljivom pobjedom Medveščaka 93:65.

Ragusa je u polufinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac igrala u sastavu Mojaš, Stojanović (14), Zarač (3), Kalajžić (21), Haklička (8), Pocrnjić (2), Majstorović, Pavlović (10), Janković (7), Putica, Tomović pod vodstvom trenerice Cvetane Matić.

-Nismo uspijeli dati dostojnu partiju protiv Medveščaka. Pokazalo se već treći put da protiv njih imamo snage igrati samo dvije četvrine, a ja bih rekla ovaj put i samo jednu četvrtinu. Početak utakmice nam je bio uspavan i u transu, a cijela utakmica je obrambeno bila na pola snage. Jesmo li pregorjeli, da li smo silno željeli nešto napraviti ne znam, ali ovo što smo pružili nije bilo dovoljno ni za dostojniji poraz, riječi su trenerice Cvetane Matić.

Medveščak će u finalu igrati protiv Šibenika koji je svladao domaćina ŽKK Pula Črnja tours.