Ženski košarkaši klub Ragusa ove sezone misli ozbiljno, a to su u prvom dijelu sezone rezultati i jasno pokazali. Odigranih devet utakmica i devet pobjeda jasan je dokaz da je Uprava s pojačanjima napravila vrhunski posao, ali i dovođenjem trenera Braslava Turića unijela novu dimenziju što se tiče trenerskog posla.

 

Uoči prve utakmice drugog dijela iz Raguse su objavili da se u klub vratila Ivona Matić, igračica koja je osvojila broncu s kadetskom reprezentacijom Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Ovaj prvi dio smo pobijedili u svih 9 utakmica. Sad nam se Ivona Matić vratila iz Italije koja je veliko pojačanje, igrala je u talijanskoj trećoj ligi, već je vidljivo na prvim treninzima da će nam njena kvaliteta uvelike pomoći. Imamo sad u napadačkoj tranziciji kvalitetnije otvaranje, sigurno da će nam iskustvom pomoći. U svakom slučaju kvalitetna igračica i nama je sad bitno da se što prije uklopi u ekipu i da dobijemo ”kemiju” i nadam se da će sve ići jednim dobrim smjerom, riječi su trenera Braslava Turića koji još dodaje:

Sad to dodatno pojačava ulogu favorita, a drugi dio prvenstva je dug. Imamo 9 regularnih kola, potom doigravanje (četvrtfinale), a uz to imamo i drugi dio Kupa protiv FSV-a u Rijeci gdje tražimo ‘vizu’ za ulazak u Final four. Nadam se da ćemo biti zdravi i biti u dobrom ritmu i da opravdamo ulogu favorita, zaključio je Turić.

Ragusa će u ovu nedjelju, 19. siječnja gostovati kod ŽKK Zagreb gdje će povratnički nastup imati Ivona Matić.