Dan nakon osvojenog trofeja Kupa Ružice Meglaj Rimac, osvrt na ukupno četvrti osvojeni trofej ŽKK Ragusa u 25 mjeseci, u sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, dali su trenerica Cvetana Matić i predsjednik Lukša Matušić.

Cijeli put do finala je bio jako težak. Najteži put smo imali, prvo Medveščak, potom Zagreb, a na kraju Pula koja je bila domaćin završnice koji su imali proslavu 25. godišnjice kluba. Za trofej smo se borili protiv branitelja naslova (Trešnjevke 2009.) koju smo u finišu dobili 66:64. Sjajno finale, uzbudljivo, najgora stvar je što smo na dan utakmice imali četiri igračice u virozi, jedna je bila ozlijeđena.., rekla je Cvetana Matić u uvodu emisije. 

Ragusi je ovo prvi trofej pod novom Upravom, ujedno i novim predsjednikom Lukšom Matušićem.

Moram kazati kako ne bi bilo nezasluženo i da je Trešnjevka osvojila.. Naravno, nama je držae da se Kup vratio u Dubrovnik, svi smo ponosni, košarka je kolektivni sport, mislim kako svi moramo biti ponosni na cure i na ovaj rezultat kojeg su ostvarile. Bilo je određenih problema, međutim nema odmora već nas u četvrtak očekuje završnica PH, polufinale igramo protiv Zagreba. 

Ragusa je prvi dio sezone Premijer lige završila na prvom mjestu, igrat će za finale protiv Zagreba (četvrtak od 18 sati u Gospinom polju) dok drugi polufinalni par čine Trešnjevka 2009. i KAŽL.

Ne smijemo imati euforiju pred završnicu PH, kod Trešnjevke je problem što su potrošene i imaju zasigurno psihološki problem, nakon ovog poraza, jer je dosta mladih cura, iako će se upravo zbog toga jer su dosta mlađe brže oporaviti.. Neće biti lako, KAŽL je spreman također, nadam se kako ćemo biti igrački kompletno spremne, rekla je trenerica Cvetana Matić. 

Sportsku emisiju TIME OUT, u kojoj je prvi dio bio rezerviran za judo i uspjehe dubrovačkih judoka na seniorskom EURO kupu, možete pogledati u nastavku članka dok je rezime uspjeha Raguse dostupan klikom na LINK od 28. minute.