U derbiju osmog kola Regionalne lige Jug Adriatic osiguranje pobijedilo je u Gružu zagrebačku Mladost rezultatom 14:10 (3:1, 3:4, 4:3, 4:2).

 

Od samog početka igrači Juga htjeli su dokazati kako je poraz od Jadrana bio samo loš dan. Odličnim ulaskom u utakmicu poveli su 3:0, ali su se i Zagrepčani potom pribrali i smanjili zaostatak na samo jedan gol. Igralo se gol za gol sve do sredine treće četvrtine kada je kod rezultata 7:6 vratar Juga Toni Popadić obranio peterac Milošu Ćuku, a u sljedećem napadu Loren Fatović zabija za 8:6. Malo zatim, Paulo Obradović vraća na tri gola prednosti i Mladost se više nije uspjela vratiti u utakmicu. Početkom posljednje četvrtine, primaknuli su se na samo gola zaostatka, ali su Jugaši sa četiri uzastopna pogotka pobjegli na plus pet i mirno priveli utakmicu kraju.

Loren Fatović je četiri pogotka bio prvi Jugov strijelac, Paulo Obradović tri puta se upisao u strijelce, Xavi Garcia dva puta, dok su Marko Macan, Luka Lončar, Filip Kržić, Daniil Merkulov i Hrvoje Benić po jednom slali loptu iza leđa Marcelića.

Nakon ove utakmice slijedi dvomjesečna pauza u natjecanju radi reprezentaivnih obveza, koji će Jug Adriatic osiguranje provesti na prvom mjestu poretka s maksimalnih 24 boda.
Utakmica devetog kola Regionalne lige protiv Mornara u Splitu igra se 1. veljače 2020.