Rukometno prvenstvo je obilježila pandemija koronavirusa koji se šiti među sudionicima. Neke su države, poput Hrvatske, desetkovane virusom i teško sastavljaju ekipu uoči svake utakmice, dok su drugi ipak bolje prošli, pišu Sportske novosti

Među onima koji za sada nekako izbjegavaju virus je i Danska koja iduću utakmicu igra baš protiv Hrvatske. Uoči ove važne utakmice danski izbornik Nikolaj Jacobsen nije htio ništa prepustiti slučaju. Strah od pozitivnih rezultata prije subotnjeg okršaja s Hrvatskom i kod njih je sve veći, pa je svim igračima sa šireg popisa (njih 35!) poslan mail da krenu s PCR testovima kako bi Jacobsen znao koga ima na raspolaganju u slučaju da mu se virus probije u ekipu što je, čini se, samo pitanje vremena.

“Trenutno imamo kompletan kadar u igri. Za početak svi moraju napraviti PCR test i još držimo palčeve da nećemo dobiti ništa”, pojasnio je izbornik pa otkrio da je ipak prisutan strah od zaraze:

“Svi smo svakodnevno u strahu. Samo sjedimo, čekamo rezultat testova i nadamo se najboljem”, opisao je izbornik Danske mučno stanje na Euru.

Danska je još dobro i prošla s obzirom na to da im se virus nije još probio u ekipu, dok je Hrvatsku već dobro namučio i vjerojatno ju koštao još kojeg gola i boljih igara. Danska i Hrvatska se sastaju u subotu u 20:30, a Kauboji tu utakmicu moraju pobijediti ako žele ostati u kombinacijama za nastavak natjecanja.

Nakon Danske, Hrvatska će snage odmjeriti i s Islandom koji je zbog koronavirusa ostao bez čak šest igrača. Gudmundur Gudmundsson nije skrivao da je ljut na organizatore.

“Duboko sam razočaran, a rekao bih i da smo šokirani nakon svega. Jako smo se brinuli, naš rukometni savez je potrošio stotine tisuća eura na izolaciju prije odlaska na Euro”, rekao je Gudmundsson pa dodao:

“Bio sam jako nezadovoljan i mnogim stvarima u hotelu. U početku je bilo turista koji nisu nosili maske, a išli su posvuda, a sada je svih šest ekipa zajedno i svi koriste isti švedski stol. Ne razumijem ja puno stvari i duboko sam razočaran da smo se našli u ovoj situaciji – zaključuje se u objavi na portalu Sportskih novosti.