Sjajan uspjeh za trojicu Hrvata na Malti odnosno u tamošnjem vaterpolu. U finalu malteškog nacionalnog kupa, San Giljan (glavni trener Željko Kovačić, pomoćni trener Maro Martinić i proslavljeni bivši reprezentativac Maro Joković) je pobijedio najvećeg suparnika, Sliemu 12:9.
To je ovog ljeta drugi trofej za San Giljan, budući da su u lipnju osvojili i Superkup pobijedivši također Sliemu (10:6).
Za zlatnu ljevicu hrvatskog vaterpola, našeg Jokovića ovo je ukupno već 44. trofej u karijeri, računajući sve reprezentativne medalje, kao i klupske naslove odnosno pokale.

Ovog tjedna, točnije u četvrtak počinje doigravanje u Prvenstvu Malte. San Giljan će se ogledati u polufinalu ponovo protiv Slieme (trener Dejan Savić, igraju od stranaca Andrija Prlainović i Dmitrij Holod). No, San Giljan ulazi u polufinalnu seriju s vodstvom 1-0, budući da se računa i utakmica iz ligaškog dijela natjecanja. Pobjednik će biti momčad koja prva ostvari dvije pobjede. Početak finalne serije je zakazan za subotu, 26. kolovoza, piše Hrvatski vaterpolski savez.