Iako je prošlo sedamnaest godina, 16. kolovoza zauvijek će ostati datum koji će među vaterpolistima i navijačima Juga biti obilježen kao tužna obljetnica sjećanja na pokojnog Iva Ivaniša, jednog od velikana dubrovačkog vaterpola.

Tog nesretnog dana 2003. godine napustio nas je čovjek koji je s Jugom puno toga osvojio, a imao je još puno toga za reći.

Podsjetimo se samo dijela njegovih sportskih trijumfa. Kao član hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivaniš se okitio srebrnim odličjima na Mediteranskim igrama u Bariju i Europskom prvenstvu prije četiri godine u Firenci. Sudjelovao je još i na prvenstvu Starog kontinenta u Budimpešti, Olimpijskim igrama u Australiji te na svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki.

S vaterpolskim klubom Jug osvojio je europsku Ligu prvaka 2001. kao i LEN kup 2000., a na hrvatskoj sceni dva naslova prvaka 2000. i 2001. te slavio u tri Hrvatska kupa. Od 1994. do 1996. Ivaniš je igrao za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio europski tron 1996. te još dva domaća prvenstva.\vkjug\