FOTO hrs.hr

Iz Koprivnice je stigla tužna i šokantna vijest.  Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59), bivši trener RKHM Dubrovnik, preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo nakon pobjede Podravke nad Lokomotivom!

Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć. Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli, piše Podravski.hr

Legendarni Sarač, olimpijski pobjednik, uveo je 2016. RKHM Dubrovnik u viši rang, Prvu hrvatsku ligu jug. Potom je u prvoj prvoligaškoj sezoni izborio s dubrovačkom momčadi treće mjesto..

S jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

S hrvatskom reprezentacijom je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

1992. i 1993. klupski europski prvak s RK Zagrebom. Kao član reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.