Hrvatska rukometna reprezentacija nastavila je s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se od 13. – 31. siječnja 2021. godine održati u Egiptu. Izbornik Lino Červar i dalje ima poteškoća s kompletiranjem sastava. Naime, Marin Šego koji je posljednja tri dana proveo u Francuskoj, na pregledima još nije dobio zeleno svjetlo svog kluba da može u puni trenažni proces. Stoga će dobiti poštedu i u uzvratnom susretu sa Španjolskom koji se igra u subotu u Madridu, i nastaviti lagano trenirati u Zagrebu.

Izbornik želi potpuno spremnog Marina Šegu. I tjelesno i psihološki. On je iznimno važan oslonac i snaga naše reprezentacije. Osim toga, treba zadržati dobru suradnju s njegovim klubom Montpellierom. Prema sadašnjem planu Lino Červar će u Egipat voditi tri vratara. Naime, odlazak na Svjetsko prvenstvo s dva vratara predstavljao bi dosta veliki rizik, jer dobije li jedan slučajno koronu, reprezenacija će se naći u velikom problemu i ostati na samo jednom čuvaru mreže. A to sasvim sigurno nije dobro.

Svi drugi igrači za sada su dobro i zdravo. Nakon  treninga izbornik će odlučiti tko će još uz Marina Šege propusiti Španjolsku. Sura ujutro slijedi novo PCR testiranje. U Madrid se leti charterom u subotu, 9. siječnja, ujutro. Povratak je odmah nakon utakmice. I izolacija u Hotelu Sheraton do puta u Alexnadriju. O svakodnevnoj rutini i jednoličnosti svakoga dana s nama su svoja razmišljanja podijelila dva Ivana – Martinović koji je jučer proslavio rođendan i Pešić koji se vratio u reprezentaciju nakon dvije godine.

Ivan Pešić, reprezentativac Hrvatske:
“Jako mi je drago što sam ponovno s dečkima. malo su još noge teške, ali usprkos svemu, odigrali smo dobru utakmicu, tako da mislim da nema razloga za brigu ili strah. Teško je, ali moramo biti spremni na sve, mi smo profesionalci. Sigurno će biti zanimljiva utakmica protiv Španjolske jer oni su doma, ali mi smo spremni za njih. Mislim da je puno važnije ono što nas očekuje poslije, dakle Japan, i tako dalje.“

Ivan Martinović, reprezentativac Hrvatske:
“Želimo popraviti ono što možemo, želimo bolje ući u utakmicu, nego u prvoj utakmici. Ne želimo imati toliko tehničkih grešaka. Vidjeli smo koliko su Španjolci ofenzivni i znamo sitnice koje još moramo popraviti. Sretan sam jer igram i obranu i napad i nadam se da ću tako i nastaviti. Sad treniramo u Zagrebu, dobro nam je i idemo odraditi još tu utakmicu, par treninga i onda na prvenstvo.“