Hrvatska reprezentacija od 11 sati igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Suparnik branitelju svjetskog srebra na stadionu Al Bayt u Al Khoru bit će reprezentacija Maroka. U skupini F igrat će još protiv Kanade i Belgije.

Hrvatska protiv afričkih reprezentacija ima dobar omjer
Hrvatska reprezentacija je upisala samo jedan poraz u sedam odigranih susreta protiv afričkih reprezentacija. Taj je stigao u prijateljskoj utakmici.

Maroko – Hrvatska 6:7 (2:2), Kup kralja Hassana, 1996.
Hrvatska – Egipat 2:2, Korea Cup, 1999.
Hrvatska – Mali 2:1, prijateljska utakmica, 2014.
Kamerun – Hrvatska 0:4, skupina SP-a, 2014.
Hrvatska – Senegal 2:1, prijateljska utakmica, 2018.
Nigerija – Hrvatska 0:2, skupina SP-a, 2018.
Hrvatska – Tunis 1:2 prijateljska utakmica, 2019.

Isti dres za tri utakmice grupne faze
Hrvatska reprezentacija posljednjih je godina najčešće utakmice igrala u rezervnim, crnim ili plavim, garniturama dresova. Ipak, u Kataru će situacija biti drugačija. Novom prvom garniturom dresova hrvatske reprezentacije dominira bijela boja pa se u njoj, za razliku od prijašnjih godina, može igrati protiv ekipa koje nastupaju u crvenom dresu – što je slučaj i s Marokom i s Kanadom i s Belgijom. Hrvatska će tako u prepoznatljivim dresovima zaigrati u sve tri utakmice grupne faze.

Vjerojatni sastav Hrvatske
Hrvatska bi u utakmici protiv Maroka trebala istrčati u sljedećem sastavu:

Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Perišić – Kramarić

FIFA je objavila da utakmicu suditi 44-godišnji Argentinac Fernando Rapallini. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Bonfa, dok će četvrti sudac biti Peruanac Kevin Ortega, piše  Index.hr