Očekivano lagano i uvjerljivo. Hrvatska je u 4. kolu A skupine Svjetskog prvenstva do 20 godina u Pragu, pobijedila Uzbekistan 31:1 ili čak 30 razlike. Sljedeću, ujedno posljednju utakmicu u skupini za mjesto broj 1, Hrvatska igra protiv Rusije sutra, u 9 sati.

U drugoj utakmici naše skupine, Italija – Rusija 9:9 (1:2, 2:4, 4:0, 2:3). Slobodna je bila Argentina. To nadalje znači da će sutra Hrvatska i Rusija igrati za prvo mjesto u skupini, s tim da je našoj vrsti dostatan i remi.

Što se tiče utakmice s Uzbekistanom, onda doista ne zaslužuje niti jedno slovo više od konačnog rezultata koji govori baš sve. Možda tek valja pridodati da danas u vodu nije uskočio Tin Brubnjak koji ima manjih problema s leđima.

Ono što je zato primarnije u ovom trenutku jest kakvi su Rusi? Naime, prije početka Svjetskog prvenstva nije bilo puno podataka o njihovoj momčadi, još manje o igri. Ovaj remi protiv Talijana sada lagano upozorava.

– U toj su utakmici sigurno Rusi prikazali zanimljivu i dobru igru – Ruse je ‘skenirao’ ponajviše na utakmici s Talijanima naš izbornik, Vjekoslav Kobešćak.

– Fizički su oni uvijek jaki. Ova ruska momčad ima dvojicu jakih centara. Oni nisu plivački moćni, ali kada se pozicioniraju na 2 metra, tada su stvarno jaki. Nadalje, Rusija ima dvojicu ljevaka. Na lijevoj strani je s kapicom broj 10 (Žabkin) igrač koji troši najviše lopti, koji je neki vid organizatora njihove igre. Mislim čak da im je vratar u biti najbolji dio momčadi. Vrlo dobro brani.

Prema kretanju rezultata sraza s Italijom, reklo bi se da su bili bliži pobjedi?

– Imali su utakmicu u svojim rukama. U drugoj četvrtini su kod prednosti tri pogotka, prvo promašili peterac, pa onda neke ‘zicere’. Mogli su se odvojiti i u zadnjoj četvrtini, ali ovako je Italija ipak cijelo vrijeme bila ‘u igri’ i dapače, čak su i vodili pred kraj, da bi Rusi na kraju izjednačili iz čak ne do kraja izrađene akcije. Ali ponavljam, imali su Rusi utakmicu u svojim rukama. Mislim da se nisu snašli kada su imali veliku prednost. Zasad mi se čine kao iznenađenje i sigurno je da nas čeka teška utakmica – iz Praga će za hvs.hr, hrvatski izbornik do 20 godina, Vjekoslav Kobešćak.

Još koja riječ o zdravstvenom stanju…

– Danas nije nastupio Brubnjak, njega smo malo štedjeli. Ima problema s leđima, nogom. Dosta toga se vuče, ne samo u njegovom slučaju, još pokoja manja ozljeda s priprema. Nije to ništa strašno i veliko, svi igraju, jedino Brubnjaka nismo htjeli opterećivati. Mislim da ćemo protiv Rusa biti kompletni, a ako i bude problem, bude li osjećao bolove, nećemo forsirati. Zato jer smo ipak osigurali osminu finala, u najgorem slučaju smo drugi, pa nema potrebe jurišati – veli Kobešćak.

Poredak: Hrvatska 6 (3), Rusija 5 (3), Italija 3 (3), Argentina 2 (3), Uzbekistan 0 (4).

Parovi 5. kola A skupine (1. rujna): Rusija – Hrvatska (9) i Argentina – Italija (10.30).