Toni Njirić, Denis Dilberović, Davorin Krešić i Nea Njirić – bili su jedini dubrovački i ujedno hrvatski predstavnici na Spartan race koja se održala u Italiji (Misanu).

Njiriću je ovo bila ukupno treća ‘spartanska utrka’, Dilberoviću druga, a Krešiću i Nei Njirić premijerni nastup s tim da je Nea u Misanu bila najmlađa natjecateljica.

Slučajno sam najiskusniji, Denis je naš motivator, on je glavni ‘krivac’ što smo zavoljeli ovaj sport – drugačiji pristup sportu. Italija je prošla fantastično, imali smo tornado usred utrke, adrenalin nas je držao jer smo imali dvije utrke unutar par sati.. 

Denis Dilberović je u Italiji odradio tri utrke odnosno poznatu spartansku trifectu (BEAST, SUPER, SPRINT) u 2 dana.

Toni i Davorin i ostali prijatelji su moja dodatna motivacija, prvi sam otišao na tu utrku u Austriji, ostao sam treći u jednoj konkurenciji.. Mi to volimo, nije samo aerobni sport, od snage, brzine, izdrživosti – ovo je vojnički režim, jasan je Dilberović

Davorin Krešić prvi put je otišao i odradio ovakvo natjecanje. Inače se bavim nogometom i malim nogometom, a iz više je razloga odabrao Spartan race.

Ovo je potpuno drugačije. Već neko vrijeme treniramo zajedno, meni je ovo sve bilo do prije dva mjeseca ‘nemoguće’ dok me na njihov nagovor nisu uspjeli – nagovoriti da ipak pođem u Italiju. Prateći njih moraš nekako ići do kraja, ne postoji druga opcija, zaključuje Krešić.

Gostovanje ‘dubrovačkih spartanaca’ možete pogledati u priloženom videu od 42. minute.