Započeli su radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici, a uz izgradnju novog nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju te skori početak radova na rekonstrukciji zgrade ex-hotela Stadion s muzejem vagterpola, Grad Dubrovnik pokrenuo je planirani ciklus ulaganja u deseteljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu.

 

Naime, u Mokošici se adaptira postojeći poslovni prostor u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija te zbog potreba korisnika potrebno adaptirati. Izvođač radova je tvrtke Texo Molior d.o.o., ugovorena vrijednost investicije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Paralelno, u Gospinom polju u tijeku je izrada terena s umjetnom travom. Novo nogometno igralište dimenzijama će udovoljavati propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

Kvalitetna sportska infrastruktura jedno je od šest strateških područja definiranih Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018.-2028., koju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj 19. sjednici te je osnovni preduvjet razvoju i popularizaciji sporta i sportskih disciplina za rekreativno i profesionalno bavljenje istima.