Veliki teškaški MMA potencijal iz Dubrovnika, Srđan Marović, novi je član KSW-a i za poljsku promociju debitirat će već idućeg mjeseca na KSW 52 priredbi. Tamo će se boriti protiv Michala Wlodareka.

Srđan Marović 29-godišnji je borac iz Dubrovnika, kojeg je stvorio jedan od najvećih hrvatskih klubova, Gladiator. Nakon Ante Delije, Antuna Račića i braće Perak, oni su dali teškaša za kojeg se prognozira kako bi itekako ozbiljno mogao prodrmati europsku MMA scenu teške kategorije. Nakon četiri uspješna dosadašnja profesionalna nastupa, Marović je prvo potpisao za Fight Nation Management, a onda je stigla i borba dosadašnje karijere. 7. prosinca na KSW 52 priredbi u Gliwicama pokušat će još jednom prezentirati svoju ubojitost. Naime, sve dosadašnje četiri pobjede upisao je nokautom.

Protivnik hrvatskom teškašu bit će Michal Wlodarek, 35-godišnji borac iz Poljske, koji je član KSW-a već pet godina, no posljednji nastup imao je još 2016. godine. Karijeru je započeo s nizom od sedam pobjeda, uključujući dvije u KSW-u. No, u posljednja dva nastupa ima dva poraza. Prvo je diskvalifikacijom poražen od Olija Thompsona, borca kojeg smo u Areni Zagreb gledali protiv Ante Delije, a onda ga je savladao i Michal Kita. Sad se vraća nakon pune tri godine i tražit će pobjedu protiv debitanta iz Hrvatske.

Iako mu je već 29 godina, 194 centimetra visoki Marović je kasnije od nekih drugih boraca istupio na profesionalnu scenu pa ga tako s pravom još uvijek možemo nazivati velikim potencijalom. Potpis za KSW ipak otkriva kako više nije samo potencijal nego je u pitanju ozbiljan borac čiju je kvalitetu prepoznala najveća europska borilačka promocija. Od 2016. do ove godine nastupio je svake godine po jednom, a posljednji nastup datira mu na početak prošlog mjeseca, kad je na GMC 18 priredbi u Samari savladao Ramisa Teregulova (14-7), iskusnog ruskog teškaša koji mu je bio prvi veliki test, piše Fightsite