Moram promijeniti sve, raditi potpuno drukčije nego prošli put. Mislim da sam spreman na to i da ću se revanširati za poraz, rekao je na druženju s medijima uoči borbe za PFL-ov teškaški pojas Ante Delija. Za titulu teškaškog prvaka PFL-a i milijun dolara u finalu će se boriti naš MMA borac Ante Delija (30, 19-4) protiv dobro mu znanog Brazilca Brune Cappelozze (32, 13-5), piše na 24sata.hr

Nakon meča u prvom kolu slijedi im i drugi obračun, s mnogo većim ulogom, ali i velikim zaokretom što se tiče kladionica.

Kladionice mu ne vjeruju
Naime, u prvom je kolu koeficijent na pobjedu Delije bio 1,20, a na pobjedu Brazilca visokih 4. Sad je koeficijent na pobjedu Dubrovčanina 2,5 a na pobjedu Brazilca 1,45.

Stvari su se promijenile jer, podsjetimo, u prvom je meču iznenađujuće slavio Brazilac nakon što je u prvoj rundi ispalio strašnu boksačku kombinaciju na žici. Izvukao je Cro Copov učenik pouke iz tog poraza i pobijedio u nastavku natjecanja Chandlera Colea nokautom u prvoj rundi te favoriziranog Rusa Denisa Golcova jednoglasnom sudačkom odlukom.

– Definitivno sam naučio mnogo. Moram promijeniti sve, raditi potpuno drukčije nego prošli put. Mislim da sam spreman na to i da ću se revanširati za poraz – rekao je na početku druženja s medijima prije priredbe naš borac, a u ulozi prevoditelja bio je izazivač za KSW-ov poluteškaški pojas i Delijin sparing partner Ivan Erslan (29, 10-1).

– Treniramo zajedno i od starta turnira daje mi dobre savjete. Vjeruje u mene, nakon poraza bio je siguran da ću se vratiti, tako da… Borio sam se protiv dobrih boraca, mislim da su i bolji nego oni protiv kojih se Bruno borio, i spreman sam za ovo. Kad čovjek koji ima toliko iskustva i toliko je prošao u karijeri, a vjeruje u tebe da možeš i ti napraviti te stvari – to mi je velika motivacija i dodatan poticaj da vjerujem u sebe.

Cappelozza je prije bio poluteškaš, a zadnji put izgubio je još 29. srpnja 2018. protiv današnje UFC zvijezde Jirija Prochazke u Rizinu. Do finala PFL-ova teškaškog turnira prošetao se nokautima protiv spomenutog Delije, Muhammeda DeReesea i Jamellea Jonesa. Samo je potonji s neugodnim Brazilcem došao do druge runde.

– To je pojas jedne od najboljih američkih organizacija i rijetko tko u Europi ima taj pojas. To je velika stvar – istaknuo je Delija.

S njim je i boksački trener Stipe Drviš. Priredba je u srijedu, 27. listopada, od 22.30 u Hollywoodu. Ne onom u Los Angelesu, središtu filmske i zabavne industrije, nego u gradu na jugu okruga Broward na Floridi, smještenom između Fort Lauderdalea i Miamija. Ante je sedma borba večeri. Hodajuća nevoljo, sretno!

Gdje gledati?
Borbu možete gledati na programu ArenaSport 2, a prijenos počinje u 2 sata te traje do 5. Šlager večeri bit će borba Kayle Harrison (11-0) protiv Taylor Guardado (3-1) u lakoj kategoriji, zaključuje se u objavi na 24sata.hr