Sljedeća četiri dana, od Dubrovnik je nacionalno središte za muške juniorske uzraste. U navedenom razdoblju u Gružu će se odigrati Hrvatski kup za juniore.

Na jug Hrvatske dolazi ukupno 10 momčadi podijeljenih u dvije skupine od po pet sastava:

Skupina A – Mornar BS, Mladost, Jadran, Medveščak i Zadar 1952.

Skupina B – Jug Adriatic osiguranje, Primorje EB, Solaris, POŠK i KPK.

Skupine su formirane temeljem poretka iz prošlosezonskog izdanja nacionalnog Kupa.

Nadmetanja u skupini s ukupno 5 kola (u svakom je kolu jedna momčad slobodna) potrajat će cijeli utorak i srijedu, te četvrtak prijepodne. Jutarnje-prijepodnevni dio programa počinje u 09.00 sati, a poslijepodnevno-večernji s prvom utakmicom u 17.15 sati.

U četvrtak, 15. srpnja poslijepodne počinje borba za konačan poredak, s tim da se polufinala igraju u večernjim terminima. U polufinale će se ući po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine i tvoriti parove ‘križanjem’ (A1 – B2 odnosno B1 – A2). Petak, 16. VII. donosi rasplet borbe za pokal pobjednika Kupa i ukupan poredak.

Prošle je sezone Hrvatski kup u juniorskoj konkurenciji osvojila momčad Mornara BS koja je uostalom slavila te 2020. i u državnom prvenstvu. U finalu prošlogodišnjeg Hrvatskog kupa za juniore, Mornar BS je na završnom turniru u Korčuli pobijedio Jug Adriatic osiguranje 7:6 u neizvjesnoj i do posljednjeg napada ‘otvorenoj’ utakmici. Tog se ljeta na Korčuli gledao uzbudljiv i kvalitetan vaterpolo, a istome se nadamo i ovog tjedna u Gružu.