Foto: Twitter / Real Madrid Basket

Nakon što su osvojili španjolski superkup, košarkaši Real Madrida otvorili su novu sezonu ACB lige pobjedom 94:88 na gostovanju kod Girone, a Mario Hezonja bio je igrač utakmice. Hrvatski reprezentativac u 23 poena za nepunih 25 minuta na parketu, piše Index.hr

U njih je ugradio pet trica iz samo sedam pokušaja, dok je za dva poena gađao 4/8, a uhvatio je i sedam skokova te ukrao dvije lopte za ukupnu valorizaciju 26, daleko najveću među igračima Reala. Na drugoj je strani blistala bivša NBA zvijezda Marc Gasol s 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija, a Roko Prkačin za 10 je minuta promašio svih pet šuteva te ubilježio tri skoka i jednu asistenciju. Dok je on bio na parketu, Real je prelomio utakmicu.

“Bio je kao uragan, promijenio je ritam utakmice”
Girona je vodila nakon prve četvrtine, Realovi starteri nisu se iskazali, ali sve se promijenilo nakon Hezonjina ulaska u igru. Njegovu dionicu u prvom poluvremenu As je usporedio s uraganom.

“SuperMario Hezonja došao je poput uragana, s ogromnom energijom u svakom skoku, u trčanju i šutiranju. Promijenio je ritam i dinamiku utakmice, što je bilo nemoguće ne učiniti uz tako nevjerojatnu točnost. Do poluvremena je zabio 18 poena (15 u drugoj četvrtini) uz četiri od pet trica i 3/4 za dva poena, šest skokova i dvije krađe”, piše As.

“Dobar početak sezone, samo tako i dalje”, napisao je Hezonja na Twitteru poslije utakmice.

Hezonja u dvije utakmice superkupa nije pokazao puno, ali nije bilo ni potrebno zbog odličnih predstava Džanana Muse, reprezentativca BiH koji je također ovog ljeta stigao u Real, a starter je na Hezonjinoj poziciji. Ali ovakve ofenzivne eksplozije s klupe razlog su zbog kojeg je Real i doveo hrvatskog reprezentativca, zaključuje se u objavi