U petoj finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske,  Mladost je porazila vaterpoliste Jug Adriatic osiguranje i prvi put nakon trinaest godina osvojila naslov prvaka države. U odlučujućoj utakmici koja se igrala u Dubrovniku, Mladost je pobijedila izvođenjem peteraca. Od samog početka utakmica je bila izjednačena, Zagrepčani su uglavnom nadzirali rezultat, a igrači Jug AO rezultat su uglavnom poravnavali. Pogodak za konačnu pobjedu iz peterca postigao je Cosmin Radu kojemu je ova utakmica bila posljednja u karijeri.

Trener HAVK Mladost, Zoran Bajić, nije skrivao svoje oduševljenje utakmicom. Istaknuo je kako su prvi put u povijesti okrenuli vodstvo s 2:0 na 3:2 i time zasluženo odnijeli pobjedu. Čestitao je svojim igračima, ali i vaterpolistima Jug AO na neizvjesnoj finalnoj utakmici.

Trener Jug Adriatic osiguranje, Vjekoslav Kobešćak kazao je kako je pobjeda Mladosti apsolutno zaslužena jer su u posljednje tri utakmice ipak bili bolji. Istaknuo je kako je ovo za Jug AO zasad neuspješna sezona, a potom je čestitao suparnicima na pobjedi u napetoj utakmici.

Detalje donosimo u Dnevniku Dubrovačke televizije, sutra u 18 sati.