Sve je isto kao i lani – najkraći je to mogući rezime proglašenja pobjednika najboljih sportaša i sportašica Grada Dubrovnika za 2018. godinu koji se održava u organizaciji Dubrovačkog saveza sportova. Ivana Šutalo proglašena je najboljom sportašicom i to sedmi put zaredom, a Luka Lončar, igrač VK JUG CO, ponio je titulu najboljeg sportaša.

Vjekoslav Kobešćak potpuno je zasluženo ponio titulu najboljeg trenera, a predsjedniku Jedriličarskog kluba Orsan, Marinku Mikulandri, uručena je nagrada za životno djelo.

– Klub broji skoro 300 članova, ima svoju lučicu, a ove godine slavimo 86 godina postojanja. Za vrijeme rata bili smo potopljeni, ali obnovili smo klub na ponos svih članova i Grada Dubrovnika. Napravili smo i jedan brod kojim se ponosimo, imamo prvaka države, kandidata za Olimpijske igre. A, sve smo to možda postigli jer smo vrlo malo ljudi promijenili u klubu. Nije lako raditi. Razmišljao sam zbog nekih problema u obitelji odustati, ali su me potaknuli da nastavim i stvarno mi je Orsana život pun. Obnovili smo i čitav klub od infrastrukture, a sada radimo i na objektu za djecu kojim ćemo skratiti vrijeme provedeno na treningu i u pripremama. Mi smo jedan samozatajni klub. Rodio sam se u blizini brodogradilišta i to me od malih nogu usmijerilo. Poručio bih mladim roditeljima i onima koji će biti roditelji – svoju djecu dajte u bilo koji sport jer će ih on naučiti samo dobru, redu, radu i disciplini, poštovanju sebe i drugoga i to će im ostati dok su god živi – rekao je Mikulandra.

Najuspješnija muška momčad u 2018. godini je Vaterpolski klub Jug, a najbolja ženska ekipa je Ženski košarkaški klub Ragusa.