Sinoć je na bazenu u Gružu svečano otvoren Međunarodni vaterpolski memorijalni turnir ‘Tomo 2019.’ koji se održava u spomen na trener Toma Udovičića.

Za naslov pobjednika u dvije kategorije boriti će se 48 momčadi iz deset europskih zemalja. Branitelji naslova su Primorac iz Kotora te Korčulanski plivački klub. Kotorani su prošle godine bili najbolji među momčadima do dvanaest godina. Korčulani su se upisali u povijest kao klub koji je odnio naslov pobjednika u premijernom izdanju turnira do četrnaest godina.

Ovo neslužbeno svjetsko prvenstvo će u šest dana u Gradu okupiti oko 800 djece. O težini natjecanja govori i činjenica da će na turniru suditi neki od najboljih svjetskih sudaca. Uz međunarodne suce iz Dubrovnika, u Gružu će pravdu dijeliti Sergey Naumov, Georgios Stavridis te Radoslaw Koryzna

Vaterpolski klub Jug ostvario je plasman u osminu finala u kategorijama U-12 i U-14. Nade su slavile protiv talijanskog Salerna 4:3, a u kategoriji U-14 Jugaši su svladali španjolski Mediterrani 9:8.

Cavtat nažalost nije bio te sreće te je u skupini C upisao dva poraza. U kategoriji U-14 Korčulanski plivački klub skupinu je također zaključio s dva poraza.