Pred košarkašima Dubrovnika je finalna serija Prve muške lige, u kojoj će igrati protiv Ribole Kaštela. Serija se igra na dvije pobjede, a prvi je susret na rasporedu u subotu (13. svibnja) s početkom u 18 sati u Gospinom polju. Uzvrat je u srijedu (17. svibnja u 19 sati) u Kaštelima, a eventualna majstorica 20. svibnja u Gospinom polju.

Dvije pobjede donose naslov pobjednika Prve muške lige u sezoni 22/23, ali i plasman u HT premijer ligu! Dubrovački klub nakon 10 godina traži povratak u najveći rang hrvatske košarke.

Ligaški dio (regularni dio i Liga za prvaka) košarkaši Dubrovnika završili su s 28 pobjeda i 4 poraza, dok su Kaštelani u zadnja dva kola zasjeli na drugo mjesto te ukupno imaju 24 pobjede i 8 poraza.

No, kao da se sve to briše, jer slijede dvije ili tri utakmice finala, u kojima sve “kreće od nule”!

“Čestitam igračima na nevjerojatnom učinku u ligaškom dijelu. Oni su najzaslužniji za to. Igramo protiv jako nezgodne ekipe, mislim da su u finalu dvije najbolje ekipe. Neće biti nimalo lagano, međutim, imamo prednost domaćeg terena, hladnih smo glava i znamo što nam finale nosi” – riječi su trenera Ivana Perinčića.

“Sad je ono najvažnije, sad treba biti pravi. Igrali smo četiri utakmice s njima ove sezone, znamo ih dobro a znaju i oni nas. Odlična ekipa, pobijedili su nas jednom u ta četiri susreta. Publika nas je pratila cijelu sezonu, a nadam se da će u finalu doći u što većem broju, jer nam to puno znači” – ističe igrač Petar Dubelj.

Vidimo se sutra u Gospinom polju, ulaz u dvoranu moguć je od 17 sati!