07-07-2019: WK Voetbal: Vrouwen Amerika v Nederland: Lyon L+R

Barakude neće vidjeti glavni gruzijski grad Tbilisi početkom ljeta ove godine, odnosno završni turnir Svjetske lige. U četvrtfinalu europskih kvalifikacija u Debrecenu, sretnija i spretnija je bila momčad Crne Gore koja je petercima svladala našu izabranu vrstu 15:14.

Većim je dijelom susreta Hrvatska vodila, u zadnjoj četvrtini u dva navrata i s po 2 gola razlike (9:7 i 10:8), da bi se Crnogorci uspjeli vratiti. Pogotkom ljevorukog Alekse Ukropine samo 7 sekundi prije kraja, suparnik je izjednačio i tako ishodio raspucavanje peteraca do konačnog pobjednika. Prva četvorica izvođača sa svake su strane bili neumoljivi, precizni- Za Hrvatsku redom Fatović, Joković, Bukić i Vrlić. Nakon četvrtog izvođača, crnogorski izbornik je zamijenio vratara, te je između vratnica uplivao Slaven Kandić. Upravo je on, s dvije ruke ukrotio udarac našeg Xavija Garcije. Posljednji crnogorski izvođač bio je njihov kapetan Draško Brguljan koji je pogodio za pobjedu i ulazak Crne Gore u polufinale ovog turnira.

Šteta dakako zbog poraza kao takvog, a posebno stoga što se za veći dio igre naše momčadi ne mogu pronaći veće zamjerke. Bila je to večer odlično na vratima raspoloženog Marka Bijača (čak 16 obrana), a u napadu silno opasnog i preciznog Lorena Fatovića (5 pogodaka). U cjelini je obrana bila vrlo dobra, sa stalnim i visokim blokom. Nikša Dobud je nakon gotovo 6 godina zaigrao za reprezentaciju i to vrlo dobro. Počeo je kao starter, zarađivao kao i Vrlić izbačaje na 2 metra, vodio veliku borbu s Ivovićem, a njegov gol za 9:7 tri minute do kraja imao je u tom trenutku primjesu pobjede, piše na službenoj stranici HVS.