Hrvatski vaterpolisti neće u Kaliforniju, na završni turnir Svjetskog kupa. U susretu koji je odlučivao drugog putnika na Super Final, uz Italiju i od ranije znanu momčad SAD, Mađarska je bila bolja od Hrvatske 13:10, te “izvadila vizu” za kalifornijski turnir ovog natjecanja, piše hvs.hr

Šteta je primarno zbog divne publike, odličnog navijanja, ponovo dupkom ispunjenih tribina i sjajne slike koja je odaslana s bazena uz Savu.

Od početka u vodi nije bilo dobro. Mađarska je vodila cijelim tijekom utakmice, od 0:2 pa do visokih čak 1:5 početkom druge četvrtine. Zakazao je naš napad u trenutku brojčane prednosti, baš ono čime smo se dosad s pravom dičili jer su nam tu brojke bila odlične. Sada realizacija igrača više 5-18 govori dovoljno sama za sebe. Uz to, s druge strane je perfektnu večer imao ljevak mađarske momčadi, Gergo Zalanki koji je postigao 7 pogodaka iz 9 pokušaja. Jasno da je ponio nagradu za “Igrača utakmice”.

Imali smo i još jednu otegotnu okolnost, a to je rano isključenje zbog tri osobne Harkova (22. minuta). To je istog trenutka značilo i bitno slabiju ipak desnu stranu naše momčadi.

Ipak, valja odati priznanje našim igračima na silnoj iskazanoj borbenosti, energiji jer nisu odustajali. Predaja nije opcija ovih mladića, pa ni kada je suparnik poveo 10:6 minutu prije kraja treće četvrtine. Štoviše, s četiri uzastopna gola (Lazić, Burić, Vrlić i Bašić) Hrvatska je izjednačila na 10:10, točno 3 minute i 17 sekundi do kraja, za erupciju oduševljenja na tribinama.

Ipak, tu je očito bila malo prevelika potrošnja u naših igrača, Mađari su u jednoj minuti preko Vigvarija i Zalankija došli do 12:10, a posljednji je gol za konačnih 13:10 postigao Manhercz samo 21 sekundu prije kraja na prazan gol. To više nije ni bilo toliko bitno jer je vratar Popadić koji je odmijenio Bijača u zadnjoj četvrtini logično krenuo u napad, 7 na 6.