World Aquatics Cup - Zagreb Croatia-USA

Odlično, pobjedonosno otvaranje kvalifikacija Svjetskog kupa u Zagrebu za našu reprezentaciju. Hrvatska je uvjerljivo (puno uvjerljivije nego što to možda ‘govori’ konačan rezultat), svladala solidnu američku reprezentaciju. Na koncu 16:14, netko će reći ‘samo’ ili relativno tijesno, ali prvi znaci odvajanja su se iskazali već početkom druge četvrtine (7:5), a definitivno početkom treće (10:7 – Harkov iz protunapada). U trećoj četvrtini su Barakude stalno imale tri do četiri gola prednosti, dok najveću prednost bilježimo u početku posljednje dionice kada je naša vrsta povela i s 5 pogodaka prednosti (15:10 – Fatović iz peterca).

Utakmica dosta netipična jer osim ukupno velikog broja golova (čak 30), daleko je više bilo osobnih pogreška (gotovo pa nevjerojatno 41 isključenje). teško se sjetiti neke utakmice naše reprezentacije u kojoj smo imali čak petoricu igrača koji su prijevremeno završili utakmicu zbog tri osobne – Burić, Butić, Biljaka, Bašić i Harkov. Da nije tu bilo našeg Koste, još bi posumnjali da su suci najviše isključivali Hrvat s početnim slovom B u prezimenu.

Netipičan je i vrlo velik broj peteraca – čak 9.

Jasno da bi se u utakmici u kojoj se primi velik broj golova, mogla pronaći koja zamjerka obrana, ali mi bi radije skrenuli na neke dobre stavke. Sasvim solidan igrač više (7-13), perfektan peterac (5-5), plivački jako dobro odigrano s nekoliko kontranapada što nije jednostavno izvesti protiv SAD.

U ostale dvije utakmice prvog dana natjecanja u Zagrebu, Mađarska je pobijedila Francusku 10:6 (Duje Živković je postigao jedan gol za Francuze), te Italija – Japan 13:7.

Paralelno sa zagrebačkom skupinom Svjetskog kupa, počeo je i turnir u glavnom gradu Crne Gore.

Rezultati 1. kola: Australija – Srbija 6:10, Grčka – Španjolska 8:11 i Crna Gora – Gruzija 13:12 (Jelača 2 za Gruziju), piše na HVS.hr