Hrvatska vaterpolska reprezentacija, aktualni doprvaci Europe, ušli su u krug 4 najbolja sastava na svijetu. Pobjedom nad Srbijom 15:13 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi, Barakude su ušle u poluzavršnicu u borbu za medalju!

U zadnjih 11 svjetskih prvenstava, ovo je Barakudama 10. polufinale! Fenomenalan uspjeh. Ujedno, to je nešto što nema apsolutno niti ijedna izabrana vrsta na svijetu. U zadnjih 20 godina – 10 polufinala.

U odličnoj katarskoj večeri, Barakude su odigrale najboljeg igrača više ove godine (9-14), vrlo dobro su zaustavile i najveću prijetnju suparnika, Dušana Mandića, a kao šlag na sjajnu igru cijele momčadi, jasno da je tu Marko Bijač. Ukupno 10 obrana, od toga čak dva peterca – Mandiću i S. Rašoviću. Nisu to samo obrane kaznenih udaraca, to su i psihološki udarci suparniku, dodatno „tjeranje” straha u kosti.

Utakmica s netipično puno golova u prve dvije četvrtine, susret u kojem se igralo manje-više ‘gol za gol’, ali i utakmica u kojoj je Hrvatska vodila gotovo pa cijeli susret. Iznimka je tek kratkotrajno razdoblje suparnikovog vodstva početkom druge četvrtine (6:5 i 7:5), te pred kraj iste dionice (9:8).

Minutu i 55 sekundi do kraja pala je odluka, nakon golova Fatovića i Burića (i prethodne druge Bijačeve obrane peterca), Barakude su povele 14:12 i krenule prema polufinalu.

Francuska šokirala Mađarsku

Hrvatska će u polufinalu u četvrtak, od 15.30 sati po našem vremenu, igrati protiv Francuske koja je napravila senzaciju turnira.

Francuska je naime pobijedila svjetskog prvaka iz Fukuoke, Mađarsku 11:10!

U drugom polufinalu će se sastati Španjolska i Italija.