Hrvatska mlada reprezentacija igrat će danas za broncu na Svjetskom prvenstvu u Kuvajtu.

Naime, u polufinalu je sastav aktualnih prvaka Europe, momčad Grčke bila puno bolja, te zasluženo slavila s 9 golova razlike. Nažalost, niti jednog trenutka naši mladići nisu bili ni blizu poravnanja, a kamoli nešto više od toga. Loša realizacija igrača više, slaba obrana koja je primala jako puno golova s vanjskih pozicija, kao i dugačko razdoblje bez pogotka. Posljednje dvije četvrtine primjerice tek jedan pogodak i to već praktički u zadnjoj minuti (Bajić s igračem više za konačnih 6:15) je ipak debelo ispod razine očekivanja uspjeha u polufinalu nekog velikog nadmetanja. Naš trener Joško Kreković je pokušao i s promjenama ispred gola, pa je tako početkom treće dionice između vratnica uplivao Sunara, ali niti to nije pomoglo. Ubrzo je, još u istoj četvrtini ispred gola vraćen Jurlina, makar se dojam, pa ni rezultat nije bitnije mijenjao. Barem ne na bolje.

Sada međutim valja što je prije moguće zaboraviti ono što je iza nas, te se posvetiti susretu za broncu protiv Talijana. Ta utakmica dolazi čak i manje od 24 sata od polufinala, te će u slučaju uspjeha protiv Italije, Grčka brzo biti zaboravljena.

Utakmica Hrvatska – Italija za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu na rasporedu je danas od 14.30 sati. Pridodajmo samo da je u drugoj polufinalnoj utakmici Srbija je pobijedila Italiju 9:7 – piše na službenoj stranici Hrvatskog vaterpolo saveza.