Predivno buđenje u Hrvatskoj priuštili su nam Barakude iz daleke Koreje. U prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, te i dalje tvrdimo (ma koliko to možda rezultat ne sugerira) protiv najjačeg suparnika u skupini, Hrvatska je ne samo uknjižila prve bodove, već zadivila igrom, ljepotom, umijećem i brzinom. Doista, čak 10 golova razlike (bilo je u jednom trenutku i 11) nisu mogli očekivati niti najveći optimisti i najzagriženiji navijači naše vaterpolske momčadi.

 

Jesam naravno očekivao pobjedu, ali moram biti iskren da ovakvu izvedbu nisam očekivao. Razbili smo Australiju u svim segmentima igre, nismo im prepustili ništa, ni mrvicu šanse. Ovo je vrh vaterpola, ovo što su odigrali moji momci – bila je prva reakcija izbornika Tucka neposredno po okončanju utakmice.

Hrvatska je odigrala jednu od najljepših utakmica u posljednje vrijeme, rasplivano, s puno pokretljivosti, lucidno u napadu, a vrlo čvrsti u obrani. Posebno s igrače manje što je doduše već duže vrijeme jedna od temeljnih kvaliteta ove momčadi. To su oni temeljni razlozi pobjede, ovako visokog trijumfa na početku Svjetskog prvenstva.

U drugoj utakmici 1. kola iz naše B skupine, SAD su pobijedile Kazahstan 16:7 (4:1, 4:2, 3:2, 5:2). Sljedeću utakmica Hrvatska igra protiv SAD, a utakmica počinje u srijedu, 17. srpnja u 02.50 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatska je igrala u sastavu Bijač (12 obrana), Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Benić 1, Vukičević 6 (1), Bušlje 1, Miloš 2, Vrlić 1, Šetka, Garcia, Marcelić