U sinoćnjem izdanju sportske emisije Dubrovačke televizije Time out urednika i voditelja Davora Lopina uživo su u studiju gostovali Branko Laura, trener FC Split, Duje Maretić, trener MNK Olmissum i predsjednik MNK Square Željko Raguž. U emisiju su se telefonski uključili Neven Šprajcer, koordinator natjecanja HNS-a, Ante Mihaljević, direktor HMNK Vrgorac i Teo Strunje, trener MNK Novo vrijeme Apfel.

a samom početku emisije urednik Lopin upitao je goste jesu li za ili protiv nastavka 1. HMNL-a. Trener Splita Branko Laura istaknuo je da je Split za nastavak prvenstva ako ima uvjeta za nastavak lige, ali da ih po njemu trenutno nema. Duje Maretić iz omiškog Olmissuma istaknuo je da je njegov klub u načelu za nastavak, ali bez izmjena propozicija natjecanja. Predsjednik Squarea Željko Raguž kazao je da je Square za nastavak te se pitao zašto se klubovi uopće moraju pitati za nastavak kad postoji HNS kao krovna kuća koji smatra da se s natjecanjem može nastaviti.

Potom se u Time out uključio koordinator natjecanja HNS-a Neven Šprajcer koji je na upit voditelja: “Je li itko klubove uoči nastavka natjecanja pitao hoće li se testirati njihovi igrači?”, odgovorio: “Nije nitko pitao ni klubove 1. HNL, ali je to odlučeno prije nešto više od 20 dana kada je epidemiološka situacija u Hrvatskoj bila dosta drugačija. Ima struka koja će pokazati hoće li biti obavezno testirati igrače futsala i za klubove 1. Hrvatske nogometne lige za žene. Mislim da je ispravna odluka klubova i Saveza da se nastavi 1. HMNL bez obzira što nije lako klubovima.”

Na upit voditelja kako su u 1. HMNL poluamateri i amateri, a u 1. HNL profesionalci Šprajcer je odgovorio: “Cilj HNS-a je da u futsalu budu profesionalci! HNS će pomoći s te strane tj. da klubovi i svi igrači budu pod ugovorima, a ne da plaćaju igrače ne znam koliko, a da oni nemaju profesionalni status.”

Nakon Šprajcerovog uključenja Laura je postavio pitanje: “Zašto je sad odjednom njima iz HNS-a stalo do futsala? Kako im nije prije stalo?”, kazao je Laura i dodao da je u futsalu 16 godina i da je futsal uvijek HNS-u bio zadnja rupa na svirali, a sad je odjednom jednak s 1. HNL.

Na tu tezu nadovezao se Duje Maretić.

“U futsalu smo puno puta slušali obećanja, sada želimo djela. U posljednje dvije godine ide se naprijed, ali ljudi očekuju to još i više”, kazao je Maretić i istaknuo da ne može olako prihvatiti tezu HNS-a da se malonogometaši i žene ne moraju testirati.

Ponovno se javio i trener FC Split: “Ja stvarno ne sumnjam da oni imaju dobri namjere za naš sport, ali gledajući prošlu emisiju u kojoj Topuzović govori da je samo Split protiv igranja, a onda ispod linka te emisije vidim komentar direktora Vrgorca koji kaže da je i Vrgorac za prekid prvenstva! Mi smo se poistovjetili sa španjolskom ligom, što je po meni ogromna glupost. Španjolska liga od TV prava godišnje ima četiri milijuna eura dobitka što je duplo više od 1. HNL.”

U emisiju se telefonski iz Vrgorca javio direktor HMNK Vrgorac Ante Mihaljević koji je odmah reagirao na temu nastavka natjecanja: “Od 2013. godine sam u futsalu, ali ni tada se nas klubove nije ništa pitalo pa me ne čudi sad što nisu klubove nešto pitali, pogotovo u ovoj situaciji i složio bih se s vašim gostima da smo mi njima nekako ‘zadnja rupa na sviralu’! Klubove se ništa nije pitalo, nego je gospodin Borislav Vuković, predsjednik Plenuma, koji je član Komisije – bez prava glasa, klubovima prenio email koji je Komisija dobila. Ne znam tko je sastavio email i tko je odlučio o opcijama A i B. Ja kao direktor HMNK Vrgorac ne znam o nikakvim sastancima ni dogovorima niti upitima klubova. Mi smo između sebe u toj grupi pisali prije nego što je Komisija donijela odluku, ali nitko nas tada nije pitao što mi želimo nego su to oni donijeli”, zaključio je direktor HMNK Vrgorac.