U sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina,  gostovala su najbrža braća oktanskog sporta u Hrvatskoj, Maro i Đivo Franić te Leo i Nikola Bogdanović koji su prošli sve kategorije u Plivačkom klubu Jug te osvojili više od 500 medalja i priznanja.

Nikola je s plivanjem krenuo od svoje 6. godine koji se zadržao do svoje 21. godine. Istaknuo je kako je htio naučit plivat, a kroz godinu dvije kad mu se plivanje svidilo te je ostao do daljnjega u njemu.

Od osme godine počela su klupska natjecanja, tu sam bio dobar i nekako me to privuklo da ostanem u plivanju. Jedini sam u štafeti bio plivač, svi ostali vaterpolisti (Sukno, Kopilaš..). Osvajali smo dosta medalja, a moji osobni su me rezultati ostavili u plivanju i da se i ja ne odlučim za vaterpolo. U najdražem sjećanju mi je ostalo natjecanje u Gružu na međunarodnom mitingu Zlatni Orlando gdje sam proglašem plivačem natjecanja, kazao je Nikola Bogdanović koji je osvojio više od 150 medalja i priznanja do svoje 21. godine kada je ozljeda spriječila za daljnjim napretkom.

Njegov brat Leo, s plivanjem je krenuo s četiri godine, a povukli su ga stariji brat i sestra.

Zavolio sam plivanje nekako od samog početka. Nažalost mononukleoza me zaustavila u daljnjem radu i napredovanju, ali nisam nakon toga stao. Unatoč svim ozljedama, igram vaterpolo, mali nogomet i uživam u sportskim aktivnostima iako nisam više aktivan u svojoj ‘prvoj ljubavi’ – plivanju, kazao je Leo koji sada igra za MNK Omblu i VK Bellevue!

Gostovanje Lea i Nikole Bogdanovića možete pogledati u priloženom videu do 26. minute ili klikom na LINK