Veslači „Neptuna“ Toni Crnjak i Lovro Ćondrić danas su nastupili na izlučnoj regati na jezeru Jarun u Zagrebu, za odlazak na Europsko prvenstvo u veslanju za Seniore B (do 23 godine), koje će se održati u Grčkoj, u gradu Ioannina od 06. – 08. rujna.

 

Izvrsnim nastupom u Dvojcu na pariće za lake seniore (veslači do 72,5 kg) naši veslači su izveslali normu za nastup na Europskom prvenstvu i samo potvrdili izuzetno uspješnu sezonu 2019. te dobili poziv izbornika hrvatske veslačke reprezentacije gosp Darka Mikšića da u dresu (veslačkom kombinezonu) brane boje Hrvatske u Grčkoj.

Lovro i Toni su se u travnju ove godine okitili zlatnom medaljom na seniorskom prvenstvu Hrvatske u veslanju u istoj disciplini, dvojcu na pariće za lake Seniore, te po prvi put u povijesti Neptuna donijeli seniorski naslov i pehar u vitrine Neptuna.

Nastup u Ioannini će im biti nagrada za veliki rad i treniranje tokom lipnja, srpnja i kolovoza u Rijeci dubrovačkoj, tijekom jutarnjih sati, i preveslanih preko tisuću kilometara u zadnja 3 mjeseca.

Trener Pavo Bečić i prof. dr. Mladen Marinović su odradili odličan posao kako u fizičkoj ,ali tako i u tehničkoj pripremi naših veslača. U slijedećih 20 dana radit će se na završnim pripremama i „brušenju“ forme , prvo u Rijeci dubrovačkoj, a zatim i na jezeru Jarun, pred sam odlazak u Grčku.

Čestitke idu i cijeloj Upravi Neptuna jer su u zadnjih par godina stvorili uvjete (kupnja novih veslačkih čamaca , priprema za investiciju kompletne obnove hangara kluba) i time omogućili veslačicama i veslačima da i ove godine s prvenstva Hrvatske osvoje ukupno 4 medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 brončane).

Uspjeh je tim veći jer su veslači Pero Kukuljica i Toni Perović već nastupili u dresu reprezentacije za Juniore u četvercu na pariće u Njemačkoj, u gradu Essenu , a naš senior Matej Metković je u užem izboru seniroske reprezentacije za odlazak na izlučne trke za nastup na OI u Tokyu 2020 godine.

U Neptunu s nestrpljenjem očekujemo nastavak veslačke sezone početkom rujna, jer nas očekuju regate u Villachu – Ausria, Splitu, ali i odlazak u Grčku.