Šest domaćih pobjeda u 29. kolu 3. HNL jug, gosti su se samo na dvije “osladili”. Bod u Parku mladeži uzeo je OSK, sva tri Iza vage GOŠK.

Možda je to teška riječ uzeo jer Neretva “dijeli” bodove šakom i kapom, mogu zahvaliti Solinu, ali i savezu što ispada samo jedan klub.

Derbi kola zasluženo je otišao na stranu Jadrana, Neretvanac je na minus šest, ali još imaju realne šanse da se raduju na kraju. Imaju utakmicu manje, ali i lakši raspored.

Zagora je pobjedom protiv Uskoka opet na trećem mjestu, klasu je potvrdio Krajina, pisali smo već nekoliko puta da je veliko pojačanje za klub s Borovišta. Prava je šteta što je Gabrić propustio većinu polusezone, uvjereni smo da bi se Zagora i dalje borila za naslov.

Još jednom je svoje navijače razočarao Split, bod iz Parka mladeži odnio je OSK, pali su Crveni na peto mjesto, a slijedi im kolo odmora. Bit će teško uhvatiti to treće mjesto.
Što tek reći za Hrvatski vitez koji je od dolaska Butića na učinku 4 od 4. Mister 100%, mogu u Posedarju izreći onu poznatu “Al smo pogodili”. Ostanak je osiguran, a lijepo je vidjeti koju podršku imaju Vitezovi, da su dozvoljeni gledatelji sigurno bi bilo među klubovima s najvećom posjetom.

U derbiju Makarske rivijere, Zmaj je još jednom pokazao da je gazda u Makarskoj, bez poraza su na domaćem travnjaku. Kad bi barem trećinu te igre pokazali u gostima i oni bi se borili za naslov.

BŠK Zmaj je prežaljen, u Biogradu su inkasirali četvorku, posebno raspoložen je bio Vodopija koji je tri puta torpedirao goste s Korčule. Sve je izglednije da će liga ostati bez jedinog otočnog predstavnika.

U posljednjoj utakmici 29. kola, Kamen je na pogon Brane Kujundžića pobijedio Hrvace. Da je još koji Brane, ne bi se Crni borili za ostanak, ali samo koji bod više i pričali bi o još jednoj dobroj sezoni Kamena, piše Dalmatinski nogomet.hr

REZULTATI
Hrvatski vitez – Vodice 3:0
Primorac (BNM) – BŠK Zmaj 4:0
Zagora – Uskok 3:1
Neretva – GOŠK Dubrovnik 1919. 1:2
HRNK Zmaj – Urania 2:0
Jadran Luka Ploče – Neretvanac 1:0
RNK Split – OSK 2:2
Kamen – Hrvace 2:1