Drugo kolo je iza nas, nema previše vremena za odmor jer u srijedu je već treće kolo 3. HNL jug. Zbog prijateljske utakmice Zmaja s Hajdukom, kolo se “rasteglo” od srijede do nedjelje. Četiri domaće pobjede, četiri remija i tek jedna pobjeda gostiju, piše Dalmatinskinogomet.hr

Slavljem “na strani” osladili su se nogometaši Jadrana, prošlosezonski viceprvaci i momčad koja i ove sezone puca na vrh. Njihova žrtva je bio Split, Crveni su loše ušli u sezonu, stvar je još gora kad se zna da su igrali dvije domaće utakmice. U srijedu idu Uskoku pa im u subotu dolazi Zadar. U Pločama su pogodili s pojačanjem s Cipra, Theodosiou je nakon pobjedničkog gola protiv Zmaja jučer dao dva gola te izborio kazneni udarac. Plave isto čeka derbi, u srijedu im dolazi Hrvatski vitez.

Vitezovi melju sve odreda, trener Butić je u posljednjih 12 utakmica upisao 11 pobjeda. Jučer su upisali tri boda protiv OSK-a i to bez važnih igrača, Domagoja Torbarine i Roka Jurića. Prije godinu dana Posedarci su uzeli bod u Pločama, sigurno da ne bi imali ništa protiv da to ponove u srijedu.

Hrvace su rutinski svladale Zagoru, gosti bez Slugana i Krajine značajno oslabljeni, nije spreman ni Vukorepa. Teško je očekivati da Crni upišu dva kiksa u nizu na domaćem terenu.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvarila je Neretva, a utakmicu je prelomio rani crveni karton golmana Junaka. Neretva je iskoristila igrača više za sigurnu pobjedu i odličan start u prvenstvu.

U srijedu su Zmaj i Uskok podijelili bodove, tvrda utakmica kao i prije nekoliko tjedana u Kupu. Teklić je opet pogodio, dva kola dva pogotka, još jednom se potvrdio kao ponajbolji igrač lige.

Vodice su propustile uzeti tri boda protiv GOŠK-a koji je došao bez Cicijelja i Žile. Za domaće je debitirao Alispahić, ali najbolji dojam je ostavio lijevi bočni Guilherme. Ako se može suditi po ova dva kola, bio je ovo dvoboj momčadi koje čeka borba za ostanak.

U rubriku s njima staje Urania, koja je nakon poraza u Zadru danas remizirala s Kamenom. Međutim, puno je do kraja, prve prognoze se mogu raditi tek nakon 6,7 kola.

Sloga je u odličnoj utakmicu preokrenula vodstvo Primorca od 2:0. Treba reći da su gosti do tog vodstva došli uz igrača manje, već u 8. minuti je pocrvenio Ninčević. Onda na scenu stupa Mario Marović, dvije asistencije, izboren kazneni udarac i gol za pobjedu 4:2. Eh da, on je u zaradio i isključenje Ninčevića na početku utakmice. Primorac ostaje jedina momčad bez boda.

U derbiju kola Neretvanac i Zadar podijelili bodove. Dva puta su se gosti vraćali, Valinčić je u 87. minuti pogodio za 2:1, ali pretjerao je sa slavljem pa je morao van igre zbog drugog žutog kartona. Kaznili su to Zadrani i došli do vrijednog boda na teškom gostovanju. Aktualni prvak u tri utakmice ove sezone nema pobjedu. Mukotrpan je proces uigravanja, ali proigrat će Plava makinja, zaključuje se u objavi na Dalmatinskinogomet.hr