U 22. kolu 3. HNL jug postignuta su 23 pogotka, nešto manje od 3 po susretu. Domaćini su ostvarili pet pobjeda, a tri su susreta završila neriješeno. Gostima opet mrvice, piše portal Dalmatinski nogomet

Derbi kola pripao je Uskoku, nije im smetalo što se ne igra u Klisu, s tri nova boda popeli su se na peto mjesto. Kod rezultata 2:0, gosti nisu realizirali kazneni udarac, Plavša je pokušao izvesti panenku. Pogodak Luke Stefanovića u 87. minuti samo je ublažio poraz Hrvaca.

Jadran LP iz Posedarja nosi bod, ali zahvaljujući porazima Neretvanca i Hrvaca, povećali su prednost na vrhu. Sigurno ne bi imali ništa protiv tempa pobjeda kući, bod vani.

Nakon osam utakmica, do pobjede je došao dubrovački GOŠK i lakše se diše na Lapadu, ali čeka ih još mnogo posla. Sjajni niz Plave makinje morao je negdje stati, izostanak Popića, Krešića i Lukića teško je bilo nadoknaditi. Junak susret Šimun Horvat (gol i asistencija) koji se konačno vraća nakon ozljede, možemo mu samo poželjeti sreću i da nastavi s dobrim igrama.

Zagora je rutinski svladala Neretvu i to bez Bitunjca, Glavaša, Gabrića… Ovom pobjedom Zagora je postala četvrta momčad s dvoznamenkastim brojem pobjeda, a na Borovištu još vjeruju da se mogu uključiti u borbu za vrh. Pet bodova nije mnogo.

Bitnu pobjedu upisao je i Zmaj iz Blata protiv OSK-a. Otočani se nisu dobro proveli na otoku.

Dobru utakmicu odigrali su Vodice i Split, na kraju podjela bodova najrealnija. Splitove ambicije su poljuljane, vrh je sve dalje, do kraja prvenstva više nemaju prava na kiks. Vidjet ćemo koliko je to realno.

Sloga je najbolja momčad drugog dijela s dva pogotka ispratili Kamen i popeli se na deveto mjesto.

Primorac je u Biogradu u 73. minuti imao 1:0 i dva igrača više, činilo se da će mirno privesti utakmicu kraju, ali posljednjih 15 minuta gosti su krenuli na sve ili ništa. Isplatilo im se u 94. minuti kad Božić glavom zakucava loptu u mrežu, piše Dalmatinski nogomet.

POREDAK

RASPORED srijeda, 14. travnja: Metković: Neretva – Primorac (BNM), Makarska: HRNK Zmaj (M) – Hrvatski vitez, Ploče: Jadran Luka Ploče – Sloga, Ivanbegovina: Kamen- Vodice, Split: RNK Split – BŠK Zmaj, Otok: OSK – Uskok, Hrvace: Hrvace – GOŠK Dubrovnik 1919., Opuzen: Neretvanac – Urania, slobodna je Zagora.