Na rasporedu je 30. kolo 3. HNL jug, posljednje međukolo ove sezone. Posljednje, 34. kolo, na rasporedu je 12. lipnja. Slobodan u ovom kolu je RNK Split koji bi tako mogao doživjeti novi pad na ljestvici, ali i dalje vjeruju da će biti minimalno treći. Nije im baš raspored naklonjen, Ivanbegovina, Jadran kući pa Makarska…

Vodeći Jadran čeka najteži ispit u posljednjih pet kola, gostuju kod neugodnih Hrvaca. Nakon toga uz dvije domaće utakmice čeka ih gostovanje u Parku mladeži. Jasno je da je cilj Plavih ne izgubiti, bod u Hrvacama je uvijek dobar. Vidjet ćemo koliko je traga na Plavima ostavila utakmica protiv Neretvanca.

Potvrdu ostanka u ligi traži OSK u domaćem susretu protiv Kamena, a u tom naumu lišeni su usluga Petra Bašića i Tomislava Katića.

Za posljednju slamku hvata se BŠK Zmaj, koji u susretu protiv Hrvatskog viteza može produžiti svoju nadu za ostanak među trećeligašima.

Neretvanac je goropadan na Podvornici, Zmaj sasvim suprotan izvan Makarske, ali treba vidjeti kako će mladi igrači Gorana Prolete reagirati nakon poraza u derbiju.

Urania će ugostiti Neretvu koja nikako da pronađe formu, očekivala se pobjeda protiv GOŠK-a, ali i Gospari su, kao mnogi ove sezone, uzeli bodove Iza vage. Domaći sastav želi isprati okus poraza iz Makarske.

GOŠK je prije očekivanja osigurao ostanak, Zagora želi ostati na trećem mjestu, za to ima trebaju pozitivni rezultati u posljednjih pet kola.

Vodice su nakon dobrog niza povezale dva poraza i protiv Sloge razmišljaju samo o pobjedi. Neuspjeh u kombinaciji s pobjedom Zmaja u Blatu upalio bi alarm na Račicama.

Posljednji će s centra krenuti nogometaši Uskoka i Primorca, gosti su osigurali ostanak pa se dolaze nadigravati ispod tvrđave,  piše na portalu Dalmatinski nogomet.hr

PAROVI (SRIJEDA, 17)
OSK – Kamen
Hrvace – Jadran LP
Neretvanac – Zmaj Makarska
Urania – Neretva
GOŠK – Zagora
BŠK Zmaj – Hrvatski vitez
Vodice – Sloga
Uskok – Primorac (18)