Dubrovačku i hrvatsku sportsku javnost danas je zatekla tužna vijest. U 40. godini života iznenada nas je napustio Maro Perak, jedan od najpopularnijih dubrovačkih boraca mješovitih borilačkih vještina, osnivač MMA Fight kluba Gladiator.

Perak je u svojoj karijeri postigao izvanredne rezultate, a za istaknuti je kako je bio svjetski teškaški i poluteškaški prvak. Prema podacima u svojoj profesionalnoj MMA karijeri odradio je 31 borbu, ostvario 26 pobjeda, od kojih 20 prekidom, a upisao je još sedam poraza i jedan neriješeni rezultat.

Osim svoje karijere, napravio je iznimne uspjehe; bio je alfa i omega MMA Fight kluba Gladiator; privukao je mnogobrojne mlade sportaše u ovaj borilački sport, napravio veliku bazu, a u Dubrovniku je nekoliko puta uspješno organizirao Noć Gladiatora na kojima su nastupili poznati svjetski borci.

Osim toga u posljednje vrijeme bio je iznimno aktivan po pitanju humanitarnih akcija za potrebite. U posljednjem televizijskom nastupu gostovao je u sportskoj emisiji TIME OUT kada je s novim trenerom, Ukrajincem Sergeyom Vakerynom, predstavio Boks klub Dubrovnik.

U svom posljednjem javnom nastupu, bio je suorganizator Otvorenog prvenstva u hrvanju, koje je ujedno privukao veliki broj ljubitelja ovog sporta.

Redakcija Dubrovačke televizije izražava sućut obitelji.