U subotu 29. i nedjelju 30. svibnja na poligonu u Luci Dubrovnik, zapadni parking kod poslovne zgrade, održati će se natjecanje Prvenstva Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama – disciplina A 07, piše u obavijesti iz Auto kluba Ragusa racing koji je organizator natjecanja.

– Prve su to dvije utrke od ukupno pet koliko sadrži kalendar ovogodišnjeg prvenstva. Natjecanje će se bodovati i za prvenstvo Regije jug u autosportovima. Disciplina je to koja u posljednje vrijeme ima ozbiljnih problema i sa brojem natjecatelja i organizatora pa smo kao provjeren i iskusan organizator odlučili pomoći u njenom očuvanju kao u neku ruku bazne discipline autosporta.

– U ovom trenutku na listi prijava više je od 30 natjecatelja, a prijave su otvorene do utorka naredni tjedan.

Verifikacija oba natjecateljska dana počinje u jutarnjim satima oko 08.30 sati, a same vožnje koje će se bodovati na 11 različitih staza – poligona /6 subota, 5 nedjelja/ počinju oko 11.30 sati i traju negdje do 18.00 sati u subotu i 17.00 u nedjelju.

– Unatoč mjerama koje su još na snazi uz njihovo dužno poštivanje i oprez vjerujemo kako će brojni ljubitelji autosporta nakon više od 18 mjeseci ponovno uživati u mirisu guma i benzina u našem Gradu te pljeskom ispratiti nastupe najboljih HR vozača ocjensko spretnosnih vožnji. Uložili smo značajan trud da svi ispiti budu izazovni, dovoljno brzi i sigurni, zaključuje se u obavijesti iz AK Ragusa racing.