Košarkaši Dubrovnika broje sate do nedjelje i početka druge polufinalne utakmice doigravanja za plasman u Premijer ligu protiv Dubrave (SD Gospino polje, 19 sati). Zagrepčani su ove sezone slavili u sva tri međusobna dvoboja u Prvoj ligi, u srijedu slavljem 85:79 na domaćem terenu poveli u seriji na dvije pobjede, ali uvijek su Dubrovčani bili blizu, na jednu – dvije lopte.

-Za ovakve se utakmice trenira i živi. Još dok smo igrali u A-2 ligi južna skupina, sanjali smo kako ćemo jednog dana doći u priliku vratiti se u najviši rang hrvatske košarke. Nismo uspjeli u Zagrebu napraviti veliki korak prema finalu, očito protiv Dubrave baš ništa ne ide lako. Odgovorno tvrdim, dosadašnji porazi nisu poremetili pripremu za utakmicu u nedjelju. Rekao bih baš suprotno, u sva ta tri susreta mogli smo na kraju mi slaviti. Takve su bile utakmice, nijanse su odlučivale. Znamo kako igrati protiv Zagrepčana, a sada je vrijeme konačno upisati i pobjedu – ističe Toni Mustapić, igrač KK Dubrovnik.

Pomoć navijača ove sezone nikad nije bila potrebnija nego u ovom dvoboju. Dubrovački prijatelji košarke su i na utakmici osmine finala Kupa Krešimira Ćosića protiv Splita pokazali kako će uvijek doći u Gospino polje kada je atraktivan protivnik ili važna utakmica. Sada se protiv Dubrave igra eliminacijski susret. Dubrovački košarkaši pobjedom nastavljaju polufinalnu seriju i putuju u Zagreb na majstoricu za finale. Porazom je ova košarkaška godina za KK Dubrovnik završena.

Nedjeljni dvoboj ima i humanitarnu notu, kompletan prihod ide za Društvo multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije. Članovi i volonteri Društva bit će gosti kluba protiv Dubrave.