Početak nove školske godine obilježavaju i upisi djece na različite aktivnosti s toga, Atletski Klub Dubrovnik, savjetuje da odaberete atletiku kao kraljicu sportova idealnu za vaše dijete, atletika obuhvaća mnogo disciplina i utječe na razvoj gotovo svih motoričkih sposobnosti kod djece, brzina, snaga, izdržljivost, samo su neke vještine koje će razviti ovim sportom.

 

Odlična je za djecu jer može biti individualna i timska, a grupni treninzi su odlični za socijalizaciju i razvoj samopouzdanje.

Discipline atletike odlikuju se motoričkim kretanjima koja se uspješno mogu primjenjivati u toku obrazovnog procesa ili kroz druge oblike vježbanja, a pomoću kojih se značajno utiče na podizanje opće psihofizičke sposobnosti pojedinca.

Atletika je polazište i temelj za sve ostale sportove i to ne smijemo zaboravljati, zato ovim putem pozivamo djecu od 5 godina (škola) i za atletski trening od 13 godina, stoji u pozivu iz Atletskog kluba Dubrovnika, a više informacija možete dobiti na stranici Atletskog kluba Dubrovnik ili putem mob. 091/604-0935.