U sportskoj emisiji TIME OUT, urednika i voditelja Davora Lopina, gostovali su predstavnici Boks kluba Dubrovnik  koji je započeo s radom prije nepunih godinu dana.

Sve je započelo s idejom Mara Peraka, koji nas je napustio nažalost u 40. godini života.

Došao je na ideju stvaranja novih sekcija u MMA klubu Gladiator, boks i kickboks, a početničke korake stvorio je uz svog brata Kristijana i ukrajinskog trenera Sergeja Vakerynu koji je u dubrovački klub doveden s ciljem promocije boksa.

Nešto više od 11 mjeseci od prvog treninga, Boks klub Dubrovnik, otišao je u Zagreb na svoje prvo natjecanje, Hrvatsku amatersku ligu s četiri predstavnika (Iva Cetinić, Maroje Žuvela, David Žakula i Ante Klinac) pod vodstvom trenera Sergeja Vakeryne i Kristijana Peraka.

Samim odlaskom na natjecanje, mora se priznati kako su svi prethodno navedeni, počevši od Mara Peraka, glavnog pokretača, zapravo – uspjeli.

Nakon više od 70 godina Dubrovnik je ponovno na hrvatskoj karti, sudjelovao je u boks natjecanju, pružio itekako dobar otpor, ostvarena je prva pobjeda – povijesna koju je ostvario David Žakula. Preostala dva boksača i boksačica su nažalost poraženi, ali tek nakon sudačkih odluka što je još jedan dokaz kako se vrlo dobro radi u dubrovačkom boksačkom klubu.

Tim povodom u sportskoj emisiji TIME OUT gostovali su David Žakula i Sergej Vakeryna, a prve dojmove mladog Davida Žakula pogledajte u videu ispod.

Cijelu sportsku emisiju možete pogledati klikom na LINK dok gostovanje predstavnika Boks kluba Dubrovniku potražite ispod teksta od 38. minute.