Nogometaši Hajduka danas od 18 sati igraju protiv Dinama u okviru 27. kola HT Prve lige. Drugi je ovo put da će Hajduk i Dinamo odmjeriti snage u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, a ovaj put susret se igra na Poljudu koji je u potpunosti rasprodan nekoliko dana prije početka utakmice, piše Dalmatinskinogomet.hr

– Ovakav tjedan je najbolji za trenere. Kada igraš velike utakmice ne trebaš igrače dodatno motivirati već im čak trebaš malo potisnuti emocije. U dobrom duhu ulazimo u ovaj derbi. Najvažnija utakmica je ona sljedeća i to nije ništa novo. Vjerujem da smo mentalno u dobrom trenutku i da smo ovaj tjedan napravili dobar posao. Očekujem da ćemo pobijediti – istaknuo je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas u najavi derbija.

Uoči ovog dvoboja Dinamo se nalazi na prvom mjestu prvenstvene tablice s 53 osvojena boda, a Hajduk je trenutno na četvrtoj poziciji s pet bodova manje. U posljednjoj utakmici Bijeli su odigrali 1:1 s Istrom 1961 na Aldo Drosini dok je Dinamo na domaćem terenu svladao Šibenik rezultatom 3:0.

Prva utakmica između ove dvije momčadi trebala se odigrati 19. rujna, ali je odgođena na zahtjev GNK Dinamo zbog nastupa u grupnoj fazi UEFA Europa lige te je nedavnom odlukom određen novi datum – 20. travnja s početkom u 19 sati na Poljudu.

Jedini put u tekućoj sezoni ove dvije momčadi odmjerile su snage 5. prosinca na Maksimiru, a Bijeli su tada slavili s 2:0 golovima Marka Livaje i Emira Sahitija.

Glavni sudac derbija je Dario Bel iz Osijeka, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Osijeka, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Kruno Šarić iz Županje.