Hrvatska futsal reprezentacija u subotu će u Lavalu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske, a danas se okupljaju u Ivaniću. Utakmica će poslužiti kao uvertira pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2024. godine protiv Mađarske i Izraela, piše CROFutsal.com

U nastavku popis igrača među kojima su tri igrača iz Dubrovnika, dva iz MNK Square.

Zoran Primić Square
Filip Bašković Novo Vrijeme
Toni Jelavić Novo Vrijeme
Božo Sučić Universitas
Josip Jurlina Olmissum
Duje Kustura Olmissum
Antonio Sekulić Olmissum
Marko Kuraja Olmissum
David Mataja Futsal Pula Stanoinvest
Niko Vukmir Futsal Pula Stanoinvest
Dario Marinović Square
Mateo Mužar Futsal Dinamo
Luka Perić Futsal Dinamo
Kristijan Čekol Futsal Dinamo

Novi popis igrača komentirao je za stranicu HNS-a i izbornik Marinko Mavrović:

Okrenuli smo novu stranicu, u novu natjecateljsku sezonu ulazimo s novim stožerom i pomlađenom reprezentacijom. Novi članovi stožera su treneri Kujtim Morina, Martinac i Marušić, odnosno analitičar Šoštar, a u kadru reprezentacije više nisu Luketin, Kanjuh, Perišić, Matošević, Novak i Josip Suton. Odlučili smo napraviti smjenu generacija, a ovom prilikom zahvaljujem se igračima koji više neće biti dio reprezentacije, a koji su dali značajan doprinos u proteklom razdoblju. Naravno da će sve njih teško biti nadomjestiti preko noći, ali svaki novi početak je težak. Trebat će vremena i strpljenja, iako su pred nama veliki izazovi. Pokušat ćemo se plasirati na svjetsko prvenstvo koje nismo izborili 22 godine, ali naš je prioritet Europsko prvenstvo 2026. godine do kojega bi ovi mladi igrači trebali steći dovoljno iskustva da bi Hrvatska tamo bila konkurentna.

Na popisu nema trojice stožernih igrača, Jelovčića, Postružina i Horvata što je također prokomentirao izbornik:

Zbog obiteljskih razloga neće biti Franca Jelovčića, a Kristijan Postružin i Matej Horvat oporavljaju se poslije operativnih zahvata na koljenu.