Donosimo vam pregled 1. Hrvatske boćarske lige, ali i informacije oko početka nove sezone Super lige. U nastavku detaljnije…

I. HBL
HAJDUK KRENUO SA POBJEDOM, ŽUPI DUBROVAČKOJ BOD
Odigrane su dvije zaostale utakmice, te jedna utakmica koja je unaprijed odigrana. Ostalo se nije igralo zbog odigravanja završnice lige prvaka Europe u Poreču. Tako je Hajduk odigrao prvu utakmicu u ovogodišnjem prvenstvu i to zaostalu iz 2. kola, gdje je uvjerljivo porazio ekipu Naklica i pokazao sa odličnom igrom, da sa pravom konkurira za prvaka lige i plasmana u najviši rang Hrvatskog boćanja u slijedećoj sezoni, odnosno u Hrvatsku boćarsku Superligu. Župa Dubrovačka je nakon pobjede protiv Crvenih Kuća u 2. kolu, odigrala neriješeno protiv Naklica u zaostaloj utakmici iz 1. kola. Odigrana je i jedna utakmica unaprijed, odnosno iz 6. kola, gdje je Primošten rezultatom 13:11 pobjedio Imotski. Tako je Primošten sa tri odigrane utakmice, te sa tri ostvarene pobjede, trenutno na vrhu ljestvice.

Rezultat zaostale utakmice 1. kola: Župa Dubrovačka – Naklice 12:12

Rezultat zaostale utakmice 2. kola: Hajduk – Naklice 16:8

Rezultat unaprijed odigrane utakmice 6. kola: Primošten – Imotski 13:11

Trenutni poredak: 1. Primošten 9 bodova (+1), 2. Župa Dubrovačka 4, 3. Crvene Kuće 3, 4. Hajduk (-1) 3, 5. Imotski 3, 6. Brela(-1) 3, 7. Naklice 1, 8. Otok 0, 9. Komiža(-1) 0, 10. Stivan 0 bodova.

Raspored 3. kola, igra se 19.11.2022. u 15,00 sati:
Crvene Kuće – Naklice
Primošten – Župa Dubrovačka
Imotski – Stivan
Brela – Komiža
Hajduk – Otok

HRVATSKA BOĆARSKA SUPERLIGA
STARTA SUPERLIGA
S natjecanjem kreće i najveći rang Hrvatskog boćanja, a to je Hrvatska boćarska Superliga. U ovoj sezoni, u ligi nastupaju 8 najboljih klubova u Hrvatskoj, među kojima je i Metković. Prvenstvo će biti jako zanimljivo, 6 prvoplasiranih klubova će zadržati status super ligaša za slijedeću sezonu, dok će 2 kluba koja budu na začelju tablice (plasman na 7. i 8. mjesto) ispasti iz lige.

Raspored 1. kola, igra se 19.11.2022. u 15,00 sati:
Sveti Jakov – Sokol Orbico
Zrinjevac – Pazin
Istra Poreč – Pula
Biston – Metković