FOTO 24 SATA

Vozač je prednjim lijevim krajem udario u drveni stup i na mjestu preminuo, dok je suvozač prošao bez ozljeda, javlja PU krapinsko-zagorska, a prenosi 24sata.hr

Uskoro kreće WRC Croatia Rally, a tijekom održavanja trening vožnje došlo je do slijetanja vozila s ceste oko 12.40 sati u Loboru na lokalnoj cesti 2201.

Riječ je o irskom vozaču Craigu Breenu,

Breen je rođen 1990. u Irskoj i vožnja mu je bila u krvi. Sin je Raya Breena, državnog prvaka Irske u reliju. Već s devet godina počeo se baviti kartingom, a sa 17 relijem.

Brzo je napredovao kroz razne serije, a 2012. je napredovao u S-WRC prvenstvo. Međutim u lipnju se morao suočiti s teškom nesrećom na reli utrci na Siciliji. Breen je izgubio kontrolu nad vozilom, a u nesreći je poginuo njegov suvozač Gareth Roberts, dok je Breen preživio.

Jedan od najboljih vozača
Breen je odlično ušao u novu sezonu WRC Rally1 klase, inače najekskluzivnije kategorije u svijetu relija. Završio je drugi na švedskom reliju s 18 sekundi zaostatka za pobjednikom Ottom Tänäkom.

U Zagreb je došao s visokim ambicijama, dijelom zbog drugog mjesta u Švedskoj, a dijelom zbog sjajne lanjske utrke u Hrvatskoj. Prošle je godine završio na četvrtom mjestu na hrvatskom reliju koji se dijelom vozio po teškoj magli.

– Sretan sam što sam uopće došao do kraja. To su bili najlošiji uvjeti koje sam vidio u životu. Ništa nisam mogao vidjeti, dobro pa me suvozač upozoravao što me čeka. Vidljivost je bila 10-15 metara. Doduše, uživao sam – rekao je tad. Ove godine utrka će se, od 20. do 23. travnja, voziti u pet hrvatskih županija. S Craigom u mislima.