Igrač BK Dubrovnik Aria Daniel Dinata ostvario je odličan rezultat u meksičkoj Tijuani, prvoj od dvije postaje na američkoj turneji. Dinata je osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji, te su on i Filip Špoljarec iz Zagreba u paru bili brončani.

Dinata je projurio do finala bez izgubljenog gema, a na tom putu je eliminirao 5. i 3. nositelja turnira, Nathana Tanga (21-12, 21-14) i Nguyena Hai Danga (21-13, 21-9). U finalu ga je zaustavio prekaljeni veteran i četvrtoplasirani igrač s posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju – Gvatemalac Kevin Cordon. Bilo je 21-15, 21-15 za suparnika s kojim bi se Aria mogao susresti već za nekoliko dana u El Salvadoru.

On i Filip su osvojili broncu nakon što su u četvrtfinalu eliminirali Amekance Gowdu i Thaha rezultatom 21-16, 21-12, da bi potom izgubili od Meksikanaca i prvih nositelja turnira Castilla i Navarra u tri napeta gema. Bilo je 17-21, 23-21, 13-21.

Daniel je u ovim trenucima na putu za El Salvador gdje od danas nastupa na posljednjem turniru ove godine..

Sa novom žetvom dobrih rezultata Daniel se polako približava u top 100 najboljih igrača Svijeta. Obzirom da je pri dolasku u Hrvatsku bio 1300 igrač na Svjetskoj rang ljestvici to je u posljednjih deset mjeseci nevjerojatan napredak, ovim tempom možda ni Olimpijske igre nisu više tako daleko, piše u obavijesti iz kluba.