Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić primili su Dubrovačke veterane koji su na veteranskom Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu osvojili zlato u dobnoj konkurenciji iznad 45 godina. Gradonačelnik Franković im je čestitao na izvrsnom rezultatu, ali i na činjenici da time nastavljaju promovirati Dubrovnik, kako su to činili i prije baveći se profesionalno sportom.

 

Gradonačelnik Franković je rekao kako gradska uprava nastavlja sa započetim ciklusom ulaganja u sportsku infrastrukturu, istaknuvši da je nedavno sklopljen ugovor o uređenju gradskog bazena i gradnji muzeja u kojem će biti predstavljeni svi uspjesi u dubrovačkom vaterpolu, plivanju, ali i Divljoj ligi.

Siguran sam kad bi našu sportsku infrastrukturu digli na jednu razinu, onda bi se u Gradu mogla odvijati razna natjecanja. Međutim, unatoč sportskoj infrastrukturi koju imamo danas, imamo izvrsne rezultate u svim granama sporta i to znači da imamo velike talente. Vi ste dokazali da u ovoj životnoj dobi iznad 40 se može i dalje aktivno baviti sportom i ostvarivati dobre rezultate – zaključio je gradonačelnik Franković.

Trener Dubrovačkih veterana Goran Turajlić se zahvalio na pohvali i dobrim uvjetima, dodajući da je ponosan na činjenicu da su svi igrači izuzev jednog iz Dubrovnika, što je rijetkost na Svjetskim prvenstvima.