“Škola nogometa DU Talent” osnovana je prije 4 godine i u tako kratkom vremenskom razdoblju, zahvaljujući pomno osmišljenoj strukturi i načinu rada po uzoru na prestižne nogometne klubove, mali nogometaši koji je pohađaju postižu neviđeno sjajne rezultate. Apsolutni su prvaci u Županiji i to u svim generacijama, a prošlog vikenda s turnira u Kaštel Sućurcu najmlađi među njima vratili su se kući sa srebrenom medaljom. Treneri Hrvoje Šimunović i Ivan Kolobarić otkrili su formulu uspjeha.

– Po meni je to selekcija. Ne radimo na kvantiteti, brojci, već kvaliteti. Od 64 djece u ovoj najmlađoj generaciji na turnir ide 10-12 najboljih. Vjerujem da je to jedina formula i put ka uspjehu. – kazao je Kolobarić.

– Uz selekciju ključan je rad u malim grupama. Tako je ovo 64 djece podijeljeno u 4 grupe. U prvoj su oni kojima je Bog dao taj prirodni talent kojeg treba razvijati na drugačiji način. Iako je talent dugoročno gledano tek oko 10 posto uspjeha. Bez velikog truda i rada nema ništa. – nadovezao se Šimunović.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.